Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

6 de jul. 2008

Pas d'Estrés, 200m 6b+ (Paret Bucòlica, Alt Urgell)

..buscant ombres a l'estiu...

A l'esquerra de la Paret Bucòlica podem trobar diversos itineraris equipats amb grau no obligat, prou interessants i de roca de molt bona qualitat, feina bàsicament dels escaladors urgellencs. L'última aportació del repertori és la Pedra de Tartera (2006), i tot i ser la darrera, és potser la que presenta un traçat més interessant i mantingut, però totes quatre són força similars. Totes són ràpides, i se'n poden repetir més d'una fàcilment.


Localització de les vies, i topos del blog d'en Xavi on trobarem més info de les vies

Enfilem la Pas d'Estrés (topo onaclimb), activitat ràpida de tarda aprofitant l'ombra que a l'estiu s'instal.la a la paret a partir de les 16h. Enllacem els llargs de dos en dos amb corda de 70m, sortint-nos tres interessants tirades prou mantingudes. Unes 20 cintes per enllaçar, tot i que només ens faran falta a l'L3+L4. La resta de duets els passarem bé amb 15 cintes si deixem d'assegurar-nos en algun dels trams fàcils. Com diu el nom de la via, el grau dels llargs de 6b en amunt els hi dona passos de bloc, que és poden superar amb V+/Ao. El grau obligat deu rondar el 6a, bàsicament a les plaques de l'L2.

L'accés i descens el farem a peu, seguint un camí fresat i amb marques vermelles.

Bona opció per les tardes d'estiu doncs.


Finalitzant l'L2 (Foto:EduPlana)


Inici de l'L3 (Foto:EP)


Darrera placa acabant la via (Foto:EP)


Fi de festa i l'esperó per on discorre la via Ploramiques del Remi Brascó i cia oberta el maig del 2006 (Foto:EP)

Activitat feta el 4/07/08 amb l'Oriol Sala

2 comentaris:

Mingo ha dit...

Uff quan llegia el titol pensava aquesta gent es deu d'entrenar per anar al Mali, però clar a la tarda no hi toca el sol, enhorabona la via és de les guapes.

edunz ha dit...

doncs cap a Mali!.. molt bona aquesta Mingo, encara no estem prou torrats però!
guapes vies totes, sense compromís, i amb roca excel.lent en general.. bones per enllaçar llargs i fer-ne vàries en un dia!