Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

9 de des. 2008

Martinetti, 140m V+A1 (Paret de l'Ós, St. Llorenç de Montgai)



Escalant el desplom de l'L3 (Foto:EduPlana)

Adjunto topo d'aquesta bona i ràpida via del sempre sorprenent St. Llorenç de Montgai. Similar a la Hivern Kòsmik però menys exigent (en grau obligat i equipament), i més difícil que la J.E. Farreny. Una triologia no gaire repetida i que en canvi prou val la pena (excepte la Farreny que amb re-equipament s'està recuperant ràpidament de l'oblit).


Topo de la via i a l'inici de l'L2 (Foto:EP)

La passem tota en lliure excepte l'entrada de l'L3 on marranagem massa (diedre desplomat, fins al 2on o 3er clau) i ens sembla bastant més difícil que de 6c com s'apunta per alguna banda. Ull amb el fregament de les cordes al segon llarg, alternar bé per flanquejar la repissa amb comoditat. Els càmalots de l'1 i 2 els gastarem al primer i últim llarg.

La via ha estat reforçada amb 10 parablots (abril de 2006) col.locats allà on toca.


Arribant a l'4 i flanqueig de l'L5
(Foto:EP)

Activitat fetaidesfetaenunplis amb en Marc Busquets el 8/12/08

2 comentaris:

Mingo ha dit...

Ostres, em sembla que tornaré, quan la vam fer, fa més de 30 anys, hi havia molt de pedal i clar anaves amb un munt de claus.
Veig que aquests dies heu fet molta feina per les meves terres. Ah¡ escanejaré les vies de la paret de l'extrem i te les envio.

edunz ha dit...

perfecte Mingo, i ja saps, si vols quedem i en fem alguna plegats!