Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

21 de jul. 2008

Directa Enganxadits, 100m 6b (La Coma, Solsonès)



Escalant el segon llarg (Foto:XescoMas)

El Solsonès està esquitxat de vies que la imaginació i compromís dels oberturistes locals han anat descobrint pel munt de panys de paret que hi ha al nord de la comarca. Fora de Canalda o Busa, les dues parets principals, són itineraris que difícilment justifiquen expressament un desplaçament, però que val la pena tenir en compte si s'hi està de pas, o es vol complementar una visita.

La zona de la Coma (al nord de St. Llorenç de Morunys) n'amaga un parell. La via d'en Martí (145m 6a) o més coneguda com l'Esperó de Cal Fité, i, una mica més al nord, la Directa enganxadits, una de les perles del Lluís Parcerisa, un dels escaladors de la comarca més actiu.


Topo de la via i darrer tram del primer llarg (Foto:EduPlana)

Adjunto topo d'aquesta última, on destaca un final ben aeri i un segon llarg vertical i mantingut sobre roca en general molt bona, d'escalada atlètica i semiequipada amb passos de fissura, díedre d'equilibir, i un final lleugerament desplomat. Caldrà parar compte amb la roca del primer i tercer llarg, i també amb una llastra a l'R2, però el balanç no defrauda.


Escalant el segon llarg (Foto:XM)


Sortida de l'L2 (Foto:EP)

La paret té orientació E, ombra al matí i sol a la tarda.

Activitat feta el 16/07/08 amb en Xesco Mas i les últimes llums del dia.

Trobarem més info d'aquesta i altres propostes al llibre Solsonès, guia d'escalades