Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

4 d’abr. 2011

Volta als Puigmal de Llo i Er, MBE S3 (Cerdanya)

**


Escapadeta senzilla al massís del Puigmal d'estirar les cames amb una bonica circular per acumular desnivell i buscar les orientacions amb la neu al punt. Pujarem per l'aresta que em semicercle enfila al Puigmal de Llo des d'aiguaneix.. senzilla i aèria. Del cim baixem per la mantinguda pala SO, o la canal de la vessant S.. segons l'horari que portem s'haurà transformat més aquesta segona. Fet el descens, tornem a posar pells i amb fortes traçades enfilem directes al llom que ens mena al Puigmal d'Er, per fer el descens fins a l'aparcament per la vessant O amb la neu, a aquelles hores, al punt. Ens sortiran uns 1.500m de desnivell.

Sobre l'estat de la neu primavera excel.lent i transformada al gust segons horaris i orientacions. Des d'aquesta banda francesa el massís està esplendorós amb neu abundant que tapa bé el riu i que permet esquiar fins a l'aparcament. Tot això abans de les calorades d'aquesta setmana que l'hauran tocat bastant.

Es interessant veure l'important efecte de l'estat del cel a la nit ara que les temperatures estan tan altes. El cap de setmana passat tot i l'iso zero a 3500m i dades d'estacions automàtiques de +4, +5ºC a 2.100msn a la zona, el regel va ser molt bò gràcies a les nits estrellades de dijous i divendres. Amb el front que va entrar dissabte, el tema per diumenge ja va canviar molt. Les estrelles manen més que la temperatura! això si, quan li toca el sol, la neu canvia molt ràpid.


La pala del Fontfreda el 25/3 i el 2/4... el primer dia la vam descartar per carregada .. més tard vam veure que per la seva vessant E va caure un allau enorme que va arribar fins als prats de Porta.

Activitatfetaidesfetael2/04/11

1 comentari:

Anònim ha dit...

per veure, només amb una setmana després amb l'episodi de calor que va haver, com va canviar el massís:
http://www.skitour.fr/sorties/puigmal-d-err,34688.html#sortie