Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

19 de juny 2012

A la Paül-Gustavo 120m V+Ae MD (Ganivet dels Diables, Montserrat)

**
 
Repetim aquesta clàssica restaurada l'any 2007 per iniciativa d'uns folls que escalen molt bé i l'han deixada per passar en lliure, si, però si tens grau suficient per encadenar un 6b/c montserratí col.locant plaquetes amb una ma mentre amb l'altres t'aguantes d'un forat de mitja falange i amb l'altra amb un pèsol i amb l'altra prepares la cinta i amb l'altra t'eixugues la suor del front,.. en aquesta via o falten mans o falten galetes per passar en lliure.


Els primers dos llargs són d'escalada en lliure molt bonica i de finura, segurament el primer més un 6a que un Vè però això ja hi va i tan fa. Ah! i toca escalar entre assegurances, l'inici de via no enganya. El tercer amb un grau de-va-provo-a-veure-què-passa es passa bastant amb lliure. Cal anar ben fort per saltar-te els burils i cargols i anar només de bolt a bolt per encadenar (té un pas de bloc per allà al mig que desespera). El quart ja és més bèstia, 6c només? a la guia de les "vías comerciales" de la nord li dóna 7a, i apa.


Si es té el grau ha de ser un plaer passar de punta a punta en lliure aquest bonic esperó i fins i tot enllaçar els dos primers llargs com proposen els restauradors. A menys grau, més pedal i, finament, amb el Vè montserrati just ull no confondre's amb el V+Ae que tremolaran les cames als primers dos llargs i sortirem a pedalar els dos últims. 

 

Alguns apunts: A banda del càmalot de l'1 per la fissura final de l'L1 (abans hi havia un clau sembla), un semàfor d'aliens tampoc emprenyarà (el vermell per l'L4 anirà bé per caçar un bolt llunyà del segon sostre). La sortida de l'R2 té un bon "aleje" tot i que no difícil ull no caiguis, sembla que en origen també hi havia un clau en aquest tram. Alguns cargols tenen el cap ben ampla, calen plaquetes d'ull gros. Als primers dos llargs no gastarem més de 12 cintes. Les reunions continuen sense material per rapelar i la sortida de l'aresta, impressionant i no caiguis! amb un únic espit abans del fil del ganivet en un lloc ben absurd.

Ressenya, topos de peus i senyals i versions que estan bé de l'aventurilla...hi ha molta info a la xarxa.

 

ActivitatmoltbenfetaidesfetambenGabriel sota el plat fort de la cara nord de Montserrat que et fa petit, .. petit.
I de pas, bonviatge bonamic al país de l'orient!

2 comentaris:

Eduard ha dit...

Eo! Càmera de retratar nova? Aviam si ens trobem i em treus un 'retratu' abans que s'estimbi... Mentre tant pregaré pels amics caiguts.

edunz ha dit...

:) els amics ja han tornat al cinto... quin drama, amb tant d'atur que hi ha per tot

i si, mirem de quedar aviat - potser una cerca i captura? això si, classicorra classicorra - i llarga vida a l'apartu!