Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

20 de juny 2012

A la via NIFO de Roca Narieda O (Alt Urgell)

***

Enfilem a repetir aquesta bonica via aprofitant l'ombreta de la bona de la cara oest de la Roca Narieda. Tot i que podem entrar per la via veïna equipada amb bolts, a mi els primers llargs m'agraden, tot i tenir trams herbosos. L'inici que desperta, l'entrada a l'R1, el muret de dalt, el pas del gendarme, l'anar-se assegurant... bé, al gust de cadascú.


El sol t'atrapa aviat i fins que passin les calors no es podrà escalar fins al capdamunt. L'últim llarg d'aquest primer tram és indefinit i no el fem. O vas per l'esquerra i vas a petar a una sabina d'on caldrà despenjar-se, o amb tendència a la dreta per dos fissures paral.leles fins a "caçar" l'última reunió de la Banda del Tako (perspectiva de la paret per ubicar les vies) i d'allà rapelar.

Adjunto topo amb el material actualitzat, ben diferent del que s'hi trobava fa un temps si mirem la topo dels ressenya punt net i també del que surt a la guia nova de l'Alt Urgell. Graus ajustats i escalda de tibar de braços. Jo he obviat del IV+ a l'L1 d'algunes topos.

(Foto:AniolCantero)

(Foto:AC)


 (Foto:AC)

Altres opcions de la bona ombreta d'aquesat vessant a la No ho se tio i Del puretón.o a la Ja et val

Moltbonicaviamoltbenfetaidesfetambl'Aniol i una bona pàjara que ha anat a més ...

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona per la via! no la vau fer pas el dissabte passat?

edunz ha dit...

merci, i no pas, no erem nosaltres xo si que vam trobar el magnesi recent. bona via i bona opció ara amb les calors d'estiu

Sergi ha dit...

Ja m'havia picat l'llet aquesta via, però llegint-te i veient-vos ja veig que per ser poc equipada cal anar-hi fort, sobretot de cap.
Ens hem de posar forts...

edunz ha dit...

val la pena passar-la còmode, si, tot i que amb peces de sobres amb A1 es passa... és d'aquestes que amb braços fins i tot enllaces els llargs de diedres sense necessitat de duplicar peces. A mi em recorda la lògica montrebeiana, salvant les distàncies, de: si hi ha canto no passa de V, ..és igual que sigui vertical o desplomi. Si fos una via més nova el grau seria més alt probablement al que cal sumar-li l'equipament que ha anat perdent..

però si, val la pena anar-hi còmode, és molt bonica