Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

20 de set. 2013

NoVaViA! Els presoners de Busa 125m 6b (Busa Nord)

***

Aquesta és una fissura xemeneia que no passava desapercebuda a la mirada tova, que tan be s'ensenya des del capdamunt de la presó de Busa, al Capolatell. La proa d'aquest vaixell a la deriva dels temps que corren.


Una escalada que no necessita gaires idees, només seguir la línia que retalla tot el bastió d'aquesta columna de la presó, de cap a cap. Ha quedat desequipada, només hi hem deixat un cordino a un pont de roca prefabricat a l'R2 com a testimoni d'una passejada vertical neta. 


El bastió ajagut de mala roca i difícil de protegir del principi que es pot evitar per la dreta ens dóna pas al peu de la fissura-xemeneia que ja no deixerem. Encastaments, off-with, alguna sortida a l'esperó, algun passet de placa, sorprenent fissura fina dins la xemeneia... preciosa escalada sense embuts que obrim en el dia sense expansions al cintu.

Amb roca del lloc, no sempre bona, però prou bona en conjunt. El grau obligat deu rondar el V+/6a.Valentaescaladamoltbenfetaidesfetambl'AdriàienRicard... per a tots aquells que moren per renéixer dels desitjos, a aquells que es deixen empresonar per la màgia d'un lloc, ... Guardians de Busa. Un vaixell a la deriva, dels temps que corren.

8 comentaris:

Llorenç ha dit...

Ostres....te bona pinta...

Segur que es faran un munt de repeticions!!!

sou us cafres!!! que us penseu que tothom te tanta artilleria i a sobre repetida!!!

Per cert....el primer que tiri les llastres de l'últim llarg te premi????

Bromes a part! Felicitats!!!!!

Xavi ha dit...

Busa, un lloc preciós. Felicitats per l'obertura! Veig que en Ricard torna "a la vertical", me n'alegro.
Una altra ressenya cap a la carpeta! que es va omplint dia rera dia...
Records!

Amadeu ha dit...

Coneixent als autors i com escalen, ens caldrà una gran preparació mental per poder repetir aquesta magna fisurota!!!!
Felicitats companys i gràcies per enriquir el món de l'escalada amb vies com aquesta!

Amadeu

Anònim ha dit...

Llorenç, certament, molt material... El nº 5 pot ser opcional. tot i que obrint el poses encantat. just on queda bé, llaces unes sindries prou bones... L1 i L3.
al final de L3 passes per uns blocs aparentment tètrics però no pas llastres mòbils!
sembla ser que podria ser esmicolat per una afectació per un llamp!!! curiós!

guapa aventura!
Adrià

edunz ha dit...

si, gran aventura!

Busa és un racó esplèndid, foragitat pels quatre cantons, que ha de resistir! o desembarcar? i fugir a on?

Quins grans mestres tots plegats. Un regal de fisura retallada de cap a cap. Escalada neta, concepte noble. Ja vies que hi són abans de ser trobades. És ben bé un gest natural escalar-les. Passar-hi sense deixar-hi rastre és la millor manera de compartir-ho. Mar d'aventurers, a l'assalt!

..penso modest. Les sensacions, com els llamps, també espateguen a la roca.

gràcies pels vostres comentaris!

Gatsaule ha dit...

Bona obertura i molt bon estil!! Enhorabona!

Jaumegrimp ha dit...

Buff, quina línia tan evident i agosarada, enhorabona valents ah i molt bones fotos!!

edunz ha dit...

merci! escalades com un puny!