Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

6 d’oct. 2013

A l'Anna Rubio... (Espluvins)

**

... el que li agrada és la Norah Jones
 
Bona via en el seu estil, de traçat directa dificultats afegides i de "xapa i continua fins a la propera xapa". Possiblement guanyarien en sensacions i aventura si es donés una mica més d'aire a les fissures properes, però amb aquestes dificultats també possiblement no serien vies tan repetides, ni tan ràpides, ni tan populars. Entrem per la UES i escalem el primer tram fins al bosc penjat amb 4 llargs de 60m. De la topo original hi falta algun clau, però sense importància. Enllacem els dos últims llargs sense problemes. Sovint a l'esquerra queden parabolts d'una altra via ben propera, no se si de l'Europa sense secrets o d'una altre encaixada entre aquestes dues.


 
Graus de totxo, picons per ser paret llarga. I una dificultat que amb els aliens jo diria que queda amb V+A1 si és té habilitat amb les peces.. tot i que per guadir-la està bé anar-hi amb el 6a+ ben consolidat.

Pel que m'expliquen una mica més difícil que la UESMAP, que alhora és una mica més difícil que la UES. Quan totes tres són ben iguales. Vies totes elles recents molt diferents de les clàssiques que també van irrompre alhora entre el 79-80.. quina activitat aquells anys! En tot cas, a hores d'ara, ja no sembla quedar-hi massa espai.



Vies noves, que no modernes? amb una proposta més esportiva que d'aventura per fer metres i gaudir del gest sense més pretensions. Encara més equipada que la per l'estil Justel-Hita-Picazo de la mateixa saga que han afegit aquestes propostes per igual a la muralla. Als Espluvins, que donen per més. Amb el permís del circ de la ferrada, i el seu mal gust per les pintades!





En groc el concepte més equipat i el vermell el clàssic, de la muralla.

Escaladamotlbenfetaidesfetambl'AniolielCarlesiunsditsqueaquestdianoaguantenlestibades...