Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

8 de maig 2015

Circular al Puigpedrós de Lanós i corredor NO, 2.842m MBEAS4 (Cerdanya)

***

Esquiem una bona circular al Puigpedrós de Lanós que inclou el descens del seu estètic i esvelt corredor NO. Fantàstic itinerari amb ingredients picants i una gran panoràmica sobre l'entorn blanc i vertical de l'Arièja i la propera Cerdanya, ...els Pirineus orientals a l'alçada dels grans entorns de la serralada.




L'itinerari circular arrenca al coll de Puimorent i enfilem la Coma d'en Garcia fins al cim del Coma d'Or. D'allà esquiem la seva vessant sud. Al capdavall tornem a posar pells i enfilem la trempada pala sud del Puigpedrós de Lanós fins al cim. Retrobem el coll entre les dues puntes i fem el descens del corredor. Un cop a baix, allarguem l'esquiada baixant cap al refugi de Besines. On en tinguem prou posem pells, i amunt fins al coll de la Coma d'en Garcia. Enfilem fins la Tossa Rodona per regalar-nos una darrera visió del corredor i avall! fins al cotxe. Bona jornada!





Sobre l'estat de la neu, primavera tres delícies amb cremeta al punt segons horari i orientació. En aquesta sortida la rotació del sol va a favor, i trobarem els descensos sempre al punt.  









Aquesta sortida l'hem feta i gaudida al límit.. amb descalçades, però bona neu allà on tocava.. Hem arrencat vall endins, seguint la pista que surt del coll fins a la petit represa on començava la neu. Del coll d'en Garcia fins al Coma d'Or, esquís a l'esquena pràcticament. Un cop al cim, amb més neu, haguéssim allargat el primer descens, que es pot fer arribar fins al llac de Lanós i si ens obrim a dretes una mica, faríem el descens i ascens al Puigpedrós sense trepitjar traces. El corredor no tenia neu els seus primers 50m, després ja continua, però havent d'usar els laterals, amb trams de 45º puntuals. La baixada a Besines estava perfecte, però la tornada al coll també ens hem descalçat uns 200m. No arribem a la Tossa Rodona per falta de neu. Del coll al cotxe.. neu continua. En fi... la neu al lloc s'acaba!






Fantàsticavoltatempsdesitjada i moltbenfetaidesfetambenPepelsetdemaig... a les portes d'un estiu que arriba de cop, un mantell que justeja, i sembla que un final de més on tornarà el fred i la neu.. massa tard? ... 
muntanyes que hi són, per ser esquiades

2 comentaris:

enric faura ha dit...

Felicitats! Magnífic recorregut!

edunz ha dit...

Aquest Coma d'Or és un cim que a molts ens ha servit per introduir-nos amb l'esquí de muntanya, .. i alhora, aquesta circular allà està esperant per més endavant. Quasi com una història que arriba al seu final. Crec que hi tornarem amb més neu una altra vegada, allargar el descens cap a Lanós l'ha de fer més completa si cap. Gràcies!