Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

29 d’abr. 2016

Skimo a la Font Blanca (Andorra)

**


Escapada sense pretensions a la Font Blanca aprofitant el joc d'orientacions i circulars.. al cim ens trobem un parell amb ganes i li entrem al descens de la vessant SE, però el pam de neu nova del dia abans té ganes de tirar avall amb tanta pendent i no ho fa recomanable. Renunciem i fem el descens menys compromès de la Carnissera, on fem lliscar alguna placa de la neu nova ja humitejada i pesada sobre una base endurida, sense conseqüències.


Bones condicions a la cara NE-E (que no N) del pic d'Arcalís, i arribant al cim de la bella dama


La neu es troba ara a 10-15' de l'aparcament i com és habitual al final de temporada el descens es pot apurar pel marge esquerra (baixant) del riu del Camís Vell, quedant ara a 50m del pont. Neu molt estable per tot, a banda de l'esmentat que en breu ja quedarà estabilitzat. Bons gruixos en alçada i bones condicions per l'esquíalpinisme al lloc assumint el peatge de la manca de neu a la majoria d'arrancades. La calor de la setmana vinent es deixarà notar, verd sobre blanc.


La línia directa del Fangasses, al dente! i al punt de la vessant SE on decidim recular.. 


A la canal Carnissera, i al fons el circ NO de l'Estanyó ben blanc. Dreta, la E del Besalí amb el corredor central obert aquest any pel Bonatti i Babot.


Bones condicions a la canal Cebollera, .. i a la SE del pic de les Planes

... retrobaments, al capdamunt, de blanc sobre blanc... ara que el verd al capdavall ja vol fer-s'ho tot seu