Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

6 d’oct. 2016

a la Si si, si vull (Busa sud)

**

Escalem aquesta bona i punyent via oberta amb mestratge, malgrat anticipadament a un altre projecte que ja estava en curs. Traçat vertical de cap a peus, escalada exigent amb tirades obligades i de navegar on una caiguda faria sobrevolar la paret una bona estona. A destacar la placa d'arribada a la primera reunió, més fàcil del que sembla amb forats bons que van apareixent, i molt especialment el segon llarg, el més compromès. El tercer afluixa una mica però no del tot, té una tirada neta però fàcil i d'assegurar-se amb merlets, i un final crunxi amb caiguda repisera lletja on van sortint les preses amb tendència a la dreta. 


 
A tenir en compte que els ponts de roca del segon i tercer llarg excepte l'últim de la via (foradat a la roca) són per fer bonic o marcar itinerari, així que caldrà prendre-s'ho amb calma i sang freda per assegurar-se bé. Per nosaltres no li fa falta ni una expansió més, només haguéssim canviat d'ubicació la última del segon llarg, més avall. 


De material, a banda del que diu la topo, si es repeteixen el 2 i 3 pel primer llarg l'escalarem més àgils, però en canvi els arrossegarem la resta de la via. 


 
 Topo i més de l'oberturista aquí


SeveraescaladamoltbenfetaidesfetambenJordi,... i les llums que ja van sent de tardor. I, encara, amb el silenci dels no boletaires!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

l'avaricia i tal... aquest projecte portava uns 4 mesos en procés, això si que és "poquet" podriem dir! ;)

edunz ha dit...

em sona... psffff