Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

24 d’oct. 2016

Laberint en el temps (Paret de l'Extrem, Montroig)

**


Veïna a la via de la Lara hi ha aquest bonic traçat, ara restaurat amb bolts i més sanejat (roca en conjunt molt bona excepte l'inici). D'aquí fa un munt d'anys ens havíem baixat que aquell no era el dia. Ben recomanable com la seva veïna, i de fet amb una mica de ritme es podrien enllaçar les dues fent primer la de la Lara i després aquesta usant les reunions boltades per rapelar.. però bé, tampoc cal córrer. 

Amb gràcia encintant es poden enllaçar els tres primers llargs si obviem la segona R i escalem un diedret previ a la vertical d'una sabina seca (evident). El nostre segon (quart) llarg és boníssim, i un artifo inicial que es passa en lliure bé, com a mínim de segon! ... un d'aquest llargs que devia ser bestial d'obrir i anar descobrint. El darrer llarg l'entrada a la placa on hi ha el bolt la fem per l'esquerra del bombo, potser l'original segueix pel diedre. Tram final atlètic i curiós ajudats d'esquena primer i peus després per una gran sabina.

 
Bona topo dels blocsempotrats amb el material emplaçat


 

La pista que porta al coll de l'Orenga està just repassada i es passa molt bé. També la que puja al coll de Porta i continua fins al Xut.L'accés al peu de via és millor fer-lo pel peu de paret i remuntar al final per la canal.  

Benbonicaescaladamoltbenfetaidesfetambl'AnnikailaCarme... quan els aire ja comencen a girar cap a la benvinguda tardor!