Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

22 de febr. 2019

Canals de les puntes de la Vinyola (Cerdanya)

***


El circ de l’esvelta vessant sud del cim de les Valletes s'obra a ponent un reguitzell de canals amb pendent moderada i molt estètiques. Lo llunyà del lloc, i la seva orientació SE-E que obliga a matinar les deixa en reserva fins a trobat el moment. També són terreny de dipòsits de neu amb vents de nord i nord-oest, pel que a aquestes alçades de l'any quan la insolació a l'est no és del tot efectiva per estabilitzar el gruix, cal estar atents al risc d'allaus. 




Aquest dia n’esquiem la central, sortint des del poble de Porta amb esquís als peus, i que ja no ens treurem fins als darrers metres on el pendent ja passa dels 45º. Bona esquiada de comparteix l'ascens típic de les Valletes fins a obrir-se a esquerres a un plató evident, abans del darrer ressalt de fort pendent que mena al coll.




Aquest dia la rampa de fort pendent des del fons de vall que encara la cubeta està ben tapada, però amb les calors d'aquests dies ja segurament caldrà fer a peu. La idea era arrodonir la visita pujant al cim de les Valletes des del plató.. caldrà llavors matinar més, o agafar dies sense tanta calor.



A l'esquerra, en blau, la canal traçada

Luxed'esquiadambenGuille, i aquelles pendents pendents que donen tan de gust ..