Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

4 de maig 2021

vIaNoVa! Terraspre i Ratafia, rues de la Llosa

 ***

Parell de vies que completen el repertori a les rues de la Llosa. La Terraspre al sector de la Trompa, i la Ratafia al primer pany obert de la Racons (croquis de l'aprox).

Ambudes obertes expansionant el mínim, caldrà trobar el pas amb escalada fineta de conglomerat a trams molt bons i a trams no tant. La Terraspre arrenca amb un diedre poc definit per acabar el primer llarg amb un estètic flanqueig a on caldrà encertar el pas, i el bon alien groc per assegurar-se a l'inci! Després es va muntar un pont de roca que ho posa més fàcil. Continua amb una sortida divertida a dretes a pescar la savina i una placa tumbada amb roca molt bona porta al mur de dalt, molt vertical i de forats, a on les peces entren de fàbula. Sortida clàssica seguint el diedre.

 
 
 
La Ratafia, amb una única expansió de progressió, troba un primer llarg molt bo sobre roca en general molt bona, vertical, sobretot amb la placa final i la variant que es va obrir i que a base de ponts de roca l'agafa pel mig. En ambdós variants s'ha d'escalar pel mar de còdols i anirem trobant a on assegurar-nos, amb algun tram llarg entre flotants (sobretot arribant a reu). El segon llarg arrenca per un diedre més clàssic i que deixa al final amb un pas aeri de flanqueig a esquerres, per sortir a la rampa que porta al final comú amb la Racons.

 

Bones vies d'escalada sense preses i gaudir del gest.

Benboneskaladesmoltbenfetesidesfetesambl'Edu,..i la tranquil.litat i belless del lloc!