Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

31 de jul. 2008

Catarsis, 90m 7a (Font Ferrera, Solsonès)

**

Sortida de l'esperó desplomat i de presa petita de l'L1, passos tècnics i mantinguts (Foto:EduPlana)

Escalem la Catarsis, a la Paret de la Bruixa, oberta el 24/11/91 per Josep Mª Cases i Joan Marceló. Possiblement el llarg de 7a de la comarca més difícil, i una de les úniques tres vies de la comarca amb aquesta graduació (junt amb la Disis Pop i la Si vols bolts a la paret de la Llosa del Cavall) que és el grau màxim del Solsonès alliberat.


Croquis de la via i inici (Foto:XescoMas)

De material, la via està ben equipada a base d'espits i algun buril, excepte l'inici fins a caçar el primer espit que ens haurem d'autoprotegir amb un parell de friends mitjans (fissura díedre franc).

Els graus, el 7a és díficil en comparació al 6b del segon llarg, que surt bé. Grau obligat de 6a.


Escalant l'L1 (Foto:EP)


Escalant l'L2 i la vesprada d'estiu sobre l'ermita de Sta. Isanta, on ja fa dies que no sonen les campanes.. (Foto XM i EP)

Sobre l'accés i lloc trobareu més info a les piulades de Font Farrera. El descens el farem o rapelant (llavors no anirem a buscar l'arbre, hem de trobar una tercera R preparada) o caminant per radera la paret (camí poc fresta i algun destrepe de I). La via, ara a l'estiu és a l'ombra a la tarda.


Escalant l'últim llarg (Foto:EP)

Activitat feta el 30/07/08 amb Xesco Mas

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona per l'activitat.

Llorenç ha dit...

Ostres Edu!!! marxo tres setmanes i fots una feinada impresionant!!! molt bones ressenyes!

felicitats per la feinada, a veure si ara que tornem a estar per aquí pujem pel Solsonés un altre cop!!!

Be, aquest cap de setmana i pujo però de festa major!!!je j eje!!

edunz ha dit...

merci llorenç! a veure si coincidim per aquí dalt, hi ha molta proposta per fer encara!
ja us seguiré el rastre de la vostra visita per terres càntabres....
salut! (i bona festa!)

edunz ha dit...

n'actualitzo la topo que en aquesat repetició vam sortir per una variant a esquerres, i la via acaba per l'esperó ajagut de sobre el sostre (espit visible)