Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

28 de jul. 2008

Via del Xuxe, 160m 6a Ae (Canalda, Solsonès)


Escalant l'L2 (Foto:EduPlana)

Enfilem al sector de la dreta de Canalda, on trobarem diverses propostes relativament ràpides i que a la tarda queden a l'ombra. Ens decidim per la via del Xuxe, on arrengem el primer llarg afegint un parabolt a l'inici per a marcar el peu de via, i un altre que substitueix un clau del primer llarg.


Topo (info de l'últim llarg treta del llibre Solsonès Guia d'escalades) i escalant l'L2 (Foto:EP)


La paret del Llop Blanc (esquerra) i de Canalda, i accés a la via (Foto:EP)

No escalem l'últim llarg (comú amb la Pròpolis, Ballart i Darder dixit, oberta uns dies després) que els horaris apreten.


Bona via, ràpida, i exigent, amb els graus ajustats i passos obligats, a l'estil canaldero. La topo inclou els graus actualitzats d'acord amb l'oberturista. S'ha pujat un plus al pas de 6a de l'L1 (orginal V+) i al V+ de l'L2 (or. V). Tot hi així, graus canalderos!.

Roca molt bona excepte trams puntuals (excepte el primer tram de l'L1 on anirem navegant per lo més evident i franc). Ull amb el pas de 6a del primer llarg, del tot obligat. Entre el pont de roca i el bolt s'hi pot col.locar un alien verd. Ull també amb el 6a de l'inici del segon llarg, obligat i on una caiguda pot ser delicada (l'entrada es pot protegir amb un alien groc que treballa a 2 leves bastant precari. Més amunt s'ha afegit un pont de roca, més per acerar el de segon que com a assegurança, a l'alçada d'on hi havia un clau que ha volat).



Escalant l'L2 i ràpel de l'L3 amb el turó de la Creu del Codó al fons (Foto:EP)

L'accés el farem des del primer aparcament de la paret venint del coll de Jou (pista a l'esquerra) d'on seguirem un tram de pista a peu fins a trobar una fresa a l'esquerra que pel mig del bosc ens porta a peu de paret. El descens el fem a peu per la dreta (o preveure mallons per rapelar).


El petit poble de Canalda (Foto:EP)

Activitat feta amb l'oberturista Josep Mª Cases i en Marià Garriga el 22/07/08

1 comentari:

edunz ha dit...

ep, a proposta d'en Xuxe he afegit a la topo els graus actualitzats que vam acordar després de repetir-la, no els originals. Han pujat un plus graus de l'L1 i l'L2. Tot i així, continuen sent ajustats i obligats a l'estil Canaldero, res a veure amb un 6a d'esportiva!

tb. he refet un pèl el text.

salut i a gaudir-la!