Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

10 d’oct. 2011

Pitó agraït, 200m V+A1 (Roca de Canalda)

**


Canalda .. Josep Manuel Anglada .. Armand Ballart ....mmm... essències d'escalada autèntica



Molt bona escalada farcida de moviments i intuïció per trobar el pas més fàcil i allà on poder-te assegurar sobre llargs a pèl amb només un únic espit de progressió (si no tenim en compte la de la via Esperó Lluís Parcerisa que la creua), a banda dels agraïts pitons a les panxes d'artificial desplomat.


Toca escalar amablement i en clau canaldera, fins i tot fent trampes vàries al pas de 6b. Roca bona en general, però també algun tram delicat a l'L1 i un curt tram de l'L3. Excel.lent tram final de la via; mur fantàstic, roca de somni, flanqueig aèri, diedre atlètic...

Un luxe de cordada, també acompanyada a voltes per en Ricard que han deixat la seva emprempta i regals en aquest petit oasi d'aventura i escalda sincera. La Màgicus també n'és un bon tast.

Alguns apunts piulaires breus:
* La ressenya original només demana tascons i un friend del 3.5 pel primer llarg.. serà perquè no s'havien inventat els aliens (a banda de lo inevitablement dolents que som al cantó de tan il.lustres escaladors). Els amics i els alienígenes treballen la mar de bé quan toca navegar pels murets i panxetes, això si, cal mira bé i tenir certa gràcia per ficar-los. En definitiva, amb els nous invents tires més d'aquests que dels tascons, més difícils de col.locar als trams de mur.
* A la curiosa vira s'hi amaga un niu de voltor, i d'alguna altra fera voladora més petita pel que caldria evitar escalar la via en període de nidificació.
* Escalada amb cert compromís, de la via no és fàcil baixar-se. La primera R són dos claus una mica tocats ja pel rovell. I passada la vira (R sobre sabines), al pas de 6b cal apretar tipus Ae6a amb l'espit als peus això si.

L'accés és evident des del primer aparcament fins a la base del diedre. Primer clau amb bagueto ronyós visible (si es talla millor, portar navaja). 15'. El descens el fem seguint la fresa a la dreta, fins un pla penjat on unes fites grans indiquen el corriol primer i pista després que ens mena a l'aparcament (30')


Moltbonaescaladamoltbenfetaidesfetambl'AniolCanteroaraquelacalorafluixaialaparetsiestàlamardebé