Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

21 d’oct. 2011

Via del Buitre, 240m 6a (Vilanova de Meià)

*


Enfilem a repetir aquest flanquejat itinerari que per molts llargs que fas no t'arribes a separar mai del terra. Com el seu nom indica a l'R5 on hi ha el niu del voltor, vam trobar-hi un ou, sencer! (només faltava el fogonet per fer una truita del quinze). Caldria evitar escalar aquesta via i la propera CES a l'època de cria. No sempre es compatible l'escalada amb la nidificació, i es que aquella coveta per fer el niu deu ser una temptació massa gran pels voltors que no hi entenen de caps de setmana i de parets molt freqüentades.


Respecte a la via, poc a afegir de la topo amb el material actualtizat a la piulada del Lluís. De graus obligats i on li toca escalar tan al de primer com al de segon, però quasi equipada per anar fent tranquil.lament. L'itinerari és molt evident, només et lies una mica al final del quart llarg on cal passar el desplom per sota i el tema apreta! Ull amb el fissurat últim llarg, reviosament dret, bàsicament d'autoprotecció i amb un parell de sostrets on tocarà anar dosificant les peces, i els braços. Preciós. No el duiem i és del tot prescindible, pero repetir el C2 pot ser còmode per aquest llarg.



Activitatmoltbenfetaidesfetambl'Axelapurantaquestestiutardorquejahamarxat.