Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

20 de gen. 2012

Pic d'Anrodat, 2.729m BES3 (Andorra)

**


Bona esquiada de la canal de l'estany de l'Illa al Pic d'Anrodat, aquestes setmanes que les condicions continuen difícils als Pirineus. Aquest dia el ventet del N que ressegueix els relleus manté la neu sense transformar excepte als trams més drets i ben orientats al sud arrecerats, i al migdia. La resta continua dura o molt dura i trams gelats a les vessants N. També a cotes baixes amb poc pendent on el sol no li dóna de front. Piolet i grampons de ferro molt recomanables, evitar circulars i buscar sempre descensos que mirin al sud.

Es pot aparcar al final de la vall de l'Incles, prop del pont de la Baldosa (cotxe alt, trams amb neu dura a la pista). La neu comença a la cota 1.950m, 100m més amunt, al marge dret del riu del Manegar.









L'itinerari té algun tram obligat ara que hi ha poca neu al muret de baix del riu de l'Estany de l'Illa, amb rocs enmig del fort pendent. La canal té uns 20º a la part inferior i 35º a la part superior, amb una sortideta prou dreta (ratllant l'S4, però al ser ampla ho posa més fàcil). És pot arrodonir la sortida fent-la circular arribant al cim pel seu llom E. Del coll de la canal al cim tram d'aresta ampla amb algun passet sobre roca.











El pic d'Anrodat i la canal de l'estany de l'Illa al centre de la imatge (foto: pescada a Fitas) i itinerari (en blau la opció cirular de pujada)

Un petit salt en el temps, recordant aquella sortida al pic de la Cabaneta on la canal vista de front demana a crits una visita... Aquella esquiada fantàstica a la Cabaneta torrats pel sol i amb parada a les valls de Nargó on tot just algunes coses començaven...




Activitatmoltbenfetaidesfet
ambl'aniolel18deludel12