Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

2 de gen. 2012

A la muntanya del Tarbésou (Ariege, França)

***


A la muntanya del Tarbésou...
allà on sembla que el temps s'hagi aturat. I tot reposa amb una serenó que a tants racons també sembla perduda

Amb la benvinguda sentida d'aprop(corre amic! recuperat aviat de les cames, també la muntanya et troba a faltar)Afanyat, aixeca el vol, segueix cada línia, no en perdis detall, i estigues atent. No és el mateix horitzó un gran miratge? d'allò de nosaltres mateixos on fixem la mirada. Per fer-lo realitat.

Aixecat. I comença el descens sense tocar de peus a terra. A vol d'ocell. Fins a la propera vall. I descoberta d'allò que no coneixies, i és teu. Per compartir.

Preciosa esquiada amb neu estable arreu tot i parar compte a les possibles plaques als llocs més evidents (aquesta orientació SE). Neu només transformada a les vessants més assolellades. En alçada bons gruixos però sortint de les pistes de Mitjanés ja justeja. Com un ganivet, la darrera nevada es queda a poca distància, a les muntanyes veïnes. D'aquest dia u d'un nou any que comença.