Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

10 de març 2014

a Busa i anarinant

 
Busa on the air... racons i raconades, també les d'un mateix. L'altra dia el mestre Ricard i el fort d'en Martí van repetir la Santasavina i li van treure el punt vermell, alliberant el sostre en forma de bec que cau al buit. Topo actualitzada, i aquí queda aquesta proposta.

També han quedat fresats als camins d'accés al peu de via de les dues bandes de la paret. Anarinant fent-los servir que així és com es conserven. Les vaques hi ajuden.

L'altre dia es resolt el misteri dels bolts a peu pla del fil del precipici, al capdamunt de les parets. Skylines i altres divertiments de funambulismes.


En aquesta darrera visita enllestim l'escalada de la J.M.Vázquez, una molt bona via oberta amb segell propi pràcticament equipada on ens anirà bé un semàfor d'aliens i els càmalots fins el 2 (bàsicament pel segon i quart llarg) de fins a 6b o V+A1.

Aquest dia veiem una pollada de voltors a la paret veïna. Això m'explica:

"Eduard, he Consultat als experts en voltors (Antoni i Donazar) i diuen que el poll té ja entre 14 a 20 dies (més a prop dels 20 dies que dels 14), per la qual cosa ens aniríem a un posta entre el 13-20 de desembre. La posta més primerenca als Pirineus que hi ha a la bibliografia és del 28 de desembre, tot i que segur que hi ha d'anteriors ja que al ser una espècie més comuna que el trencalòs, ningú es mira amb cura les dates de posta i desclosa del voltor.
Molt bona cita doncs. Es demostra l'interès de recollir dades d'escaladors...
Salut"



Escaladamoltbenfetaidesfetambl'Axel, iunsairesqueaquestdiaencaragelen!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ja fa massa dies que no ens hi veiem...
pendent de la cita grupal!

adrià

edunz ha dit...

tiuuu! ho trobem aviat! què tal el passe?? impossible arribar.hi. Ja veus, busabelluga! i de bona manera.. :)