Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

16 de febr. 2014

ViAnOvA: Santasavina, 140m 6c (Busa Sud)

***


Deixem enllestit una nova proposta a la muralla sud de Busa després d'una i dues visites prèvies. La via segueix un evident diedre flanquejat per un plec que ho posa més fàcil, i lògic. Traçat elegant amb un final arrogant, plomat sobre el buit, d'on veurem el peu de via. Via poc equipada on els flotants faran les delícies, especialment les peces grans que ens anirà bé de repetir.
 
 

El dia que enllestim l'escalada ens agafa la cortina de neu i un fred que ens deixa els nassos petrificats, així que el darrer llarg li faltarà alguna repassada de roca i poda però poca cosa. Queda pendent tornar-hi amb el bon temps, i mirar d'alliberar el sostre del tercer llarg, que se li veu color. 


dedicada a totes les santes savines que ens trobem al pas, altives, baluards d'un reialme vertical que només ens fem nostre per un estona curta




Aprofitem aquest dia per obrir una variant d'entrada que permet arribar a l'R2 seguint el diedre des dels inicis.. queda amb algun bolt de progressió i de grau fins a 6b amb roca dubtosa a trams.

Diedres que són un llibre obert...



AventuramoltbenfetaidesfetambelmestreRicardelboníssimescaladorEduilaquen'aprenràpidAnna... un dia de rigorós hivern, nostàlgies del sol que si que escalfa.