Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

19 de gen. 2020

al Bony del Manyer Sud (Cerdanya)

**

Visita de fa unes dies enmig de l'anticicló que semblava etern a la bonica vessant sud del Bony del Manyer Sud des del prat de Campllong. Aproximació mode primavera amb 40' de porteig, per trobar-se el molt bon gruix que ho tapa tot en alçada. Tot molt cobert i estable, i dins l'horari, esquiada amb neus primaveres només tocades aquest dia pel vent al capdamunt i que no ens deixa completar la visita.




A tenir en compte que directes per la pala el pendent es mantingut sobre els 30º i molt allavós amb entrades de nord. L'alternativa és arribar-se al coll i fer cim per la carena. 

La preciosa circular traçada que enllaça amb el Puigpedrós, molt possiblement després de les nevades d'aquesta setmana es pugui tornar a fer, .. si el vent i el risc d'allaus no ho posa complicat.


BenbonaesquiadafetambenGuille, ..retrobats en neus!