Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

27 de març 2021

Canal Oriental del Ticó (Cadí)

 ***

D'aquesta bellíssima esquiada ja fa uns dies. Descens molt estètic i continuo, amb ressalts 45-50º. A tenir en compte que a diferència de la Sàbat, Ordiguer o Cristall aquí no hi ha cap "banyera" que trenqui la continuïtat, el que tb li suma compromís.
 
 
Aquest dia la neu extremadament seca i amb la gran quantitat de granulada intercalada, a la primera traçada va lliscar avall per gravetat purgant tota la canal i posant el descens (piolet en mà) més tècnic si cap al sortir la crosta regelada de sota.
 
 
 
 
 
En general, poca neu a les canals: any secot! (primer ressalt de l'Ordiguer descobert). I el safrà que ja ha florit,.. molt, massa, aviat.
 

Això si, l'àpat a cal Lluís, tan bo com sempre!
 
I queda enllestida la tríada d'aquesta muralla imaginada de fa temps amb ulls de nen petit, amb les també esquiades Occidental de Ticó i la molt efímera i preciosa Rambleta del mig.
 
 
 
diadecompromesaesquiadamoltbenfetaidesfetambenGuille, ... luxes de Prepirineusi companyies