Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

12 d’ag. 2009

Anís del Mono, 165m 6a (Paret Bucòlica, Alt Urgell)

*

Inici de la via enllaçant els dos primers llargs (Foto:EduPlana)

Enfilem la que és la darrera obertura de la paret Bucòlica. L'itinerari ben trobat, amb un primer tram de díedre i després per plaques serpentajant per lo més evident. El que ens trobem escalant la via respecte la info de la topo que pesquem a Freebloc és molt diferent. La longitud dels graus està calculada a l'alça, l'R4 es troba abans del que marca el croquis, la penúltima reunió no existeix, el darrer llarg en realitat és un tram de grimpada fàcil fins un darrer pas de cresta, els graus apareixen augmentats arreu, i l'equipament generós a base de bolts i claus la fa una via equipada (excepte si l'entrada de III i opcional algun alien per un tramet entre dos bolts a l'L2 amb roca discreta).


Topo de la via i a la penúltima reunió piulant al pot (Foto:EP)

Nosaltres l'escalem amb 4 llargs i ens queda així: L1+L2, 45m, V / L3+L4, 40m, V+/6a / L5, 30m, V+ / L6+L7+L8, 50m, V+ (graus no obligats). Passarem amb 14 cintes.
No enllaçar l'L5 i l'L6 ja que no trobarem l'R6.

La roca com és habitual al pany dreta de la paret és de discreta a bona. Tot i que està bastant senejada, cal parar compte a trams.


Escalant l'L3 de la topo i arribant a l'R4, la nostra segona reunió (Foto:LluísParcerisa i EP)

L'accés és evident des de l'aparcament de la dreta de la paret (10'). El descens el podem fer com marca la topo (40'), o pels ràpels del Salt de la Lluna, o per la dreta de la paret tal com acabem la via fins a unes escales de ferro que baixen a la carretera però s'ha de conèixer i evitar si el terreny és humit (destrepes herbosos, 20').

Activitatfetaidesfeta l'11/08/09 amb Lluís Parcerisa

6 comentaris:

Anònim ha dit...

hola,a quina hora entraveu a la via?per les fotos no sembla que pasesiu gaire calor.aniol

edunz ha dit...

bones Aniol! el pany dret entra a l'ombra a partir de les 15h. Al pany central i esquerra li costa una mica més, però no gaire. A més, a aquesta banda dreta de la paret quasi sempre bufa al acanalar-se l'aire (de fet a l'hivern, si es fa tard i t'enganxa l'ombra acostuma a fer un fred que pela!)
records

Llorenç ha dit...

Aixó es decotar una via....de 6b, semiequipada, a 6a no obligat i equipada.....aneu forts!!!!!!

Ens veiem aviat!

edunz ha dit...

que no Llorenç, que de debò que aquesta topo és desconcertant!

ahir mateix en vam fer un altra a la bucòlica que li posen de 6b i a nosaltres ens va semblar 6c/+,.. ja està bé allò de que els graus són orientatius, però entre poc i massa! :)

lux ha dit...

Edu Bones!

ostres avui he fet la via i no podia deixar de pensar en l'alucinada d'anar amb la ressenya original i trobar tantes diferencies!! Deurieu flipar!
perque carai..ja em coneixes i la he trobat molt equipada i encara potser decotaria una mica més algun llarg.. jeje..i això que no m'ho acabava de creure. ;)

una abraçada i merci per la info!

edunz ha dit...

epa Lux! si si, no s'enten, més que res que nosaltres vam anar-hi atrets pel grau i el semiequipament, i el que vam trobar no tenia res a veure.. però vaja, una més.

records!