Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

29 de gen. 2012

via nova: Horitzons 70m 6b/c (Riu Lacó, Solsonès)

**


Enllestim amb en Fleki aquesta nova via a la paret de Riu Lacó exprimint el calcari de luxe de lloc. Ha quedat una bona via, on la dificultat obligada està als passos de placa. L'slap del segon llarg és dur i toca estirar-se molt fins arribar a una presa lateral salvadora, ara sanejada. Està per veure com queda al final (grau per confirmar, l'alçada fa molt!).


Si allarguem la visita amb la imprescindible Marillion i la també recomanable Aurora Boreal queda una bona triologia picona per quedar satisfets. Totes tres sobre el 6b/c amb passatges obligats. O la també fàcil i agraïda Regal de reis.





De pas he repassat i fitat la fresa de baixada de la paret que estava ben perduda. Tot i que per aquestes vies el millor descens és el ràpel.

afanyat, busca una bona atalaia on el buit pengi sota els peus. I descansa la mirada horitzó enllà...

9 comentaris:

Oscar L ha dit...

Donçs ja la provarem quan fem una visita a aquesta paret. Felicitats !
I com portes la via que estaves obrint per Erinyà ?

edunz ha dit...

merci Oscar, bona via, escalada sense embuts, i una bona triologia sense abusar d'expansions, com a tota la paret sencera i que duri..
i si, ens hi tornema posar ara quan allargui una mica el dia i enfili la tº... em sembla xo que no serà a temps de la guia de l'alt urgell que ja vol treure el nas potser a l'abril! ja li tinc ganes..

Ylerget ha dit...

Ei felicitats... ens haurem d'animar a fer unes visitilles a les vostres contrades... quant feina hem queda per fer... salut!

Llorenç ha dit...

ep! felicitats! com li apretes! aixó no es bó per la nostra salut! caldrà anar a tastar-la...amb estreps i ganxo inclòs!

edunz ha dit...

eo merci!
hi tant que aquestes parets es mereixen una visita! però oju que aquest no és l'oceà de roca de la noguera, d'aigües tranquil.les... avisa'm i anem a la cerca dels tresors..
Llorenç! aquesta ha quedat apretadeta que el lloc s¡ho val i em volgut expansionar el mínim, bé, com sempre, xo aquest cop encara menys ... ja em diràs que ha quedat ben obligadeta però el grau és humà.

Carles ha dit...

Apretadeta, apretadeta ! no se fins quin punt dona marge a les altres vies per respirar.

edunz ha dit...

molt just si, xo l'equipament és mínim i la línia i la roca de luxe s'ho val, ja em diràs si la fas. La paret respira tranquil.la

Anònim ha dit...

Hola Edu,

Soc en Carles Llovet, actualment visc a Cardona. Aquest mati he parlat amb l'Aniol i em comenta el missatge d'un tan Carles al teu bloc.

Només comentar-te que no tinc res a veure amb aquest missatge (mai escric missatges a llocs d'internet) i que no conec ni la paret ni la via, així que tampoc puc opinar-ne.

Enhorabona pel bloc i el dia que vulguis ens posem en contacte i anem a fer alguna via. Salut,

Carles

edunz ha dit...

ei Carles! doncs si, a veure quan quedem ben aviat.. merci i salut!