Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

12 de gen. 2012

Marillion, 60m 6c (Riu Lacó, Solsonès)

***


La Marillion és una delicatessen, una petita perla enmig d'aquesta oceà de vies i racons que en els temps que corren sembla, perduts com anem, que només puguin trobar-se a base de posar-ho fàcil. A la Marillion s'hi ha d'anar amb la ment en blanc i sabent que aquest és el teu grau, i no has de caure, és igual que tinguis aire sota els peus fins a l'assegurança més propera. Sino fracasses-cua-entre-les-cames.


Només dos apunts per treure o posar mite: al primer llarg entre les dues primeres xapes hi ha les restes del que devia ser un canto salvador i als dos ens ha semblat V+/6a tirant a 6a i obligat amb aire sota els peus. La resta es passa bé, i et vas protegint on no ho veus. A l'inici del segon llarg no cal espantar-se que surt més fàcil del que sembla. El díficil és passat el segon espit però el tens a prop. I l'A1 o 6c es passa molt bé en A1 si cal. Els llargs ho tenen més fàcil en aquesta via.

La via es troba entre les també recomanbles Regal de reis (la fàcil) a l'esquerra i Aurora boreal (difícil) a la dreta. Descens amb un únic ràpel de 60m. Possiblement el millor calcari de la comarca. Curta, intensa, luxe d'escalda, per treure's el barret d'aquest petit gran escalador, en Xuxe, que encara va deixant emprempta. Xapó!



EscaladafetaidefestacuaentrelescamesambenFlekielfortíssimo

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitas, esperó que la via no taigi dexat indiferen.
Continua amb aquest ritme, fins aviat.
Xuxe

edunz ha dit...

un luxe d'escalada i per tornar-hi més "suelto".. gran via Xuxe, per treure's el barret una vegada més
fins aviat!