Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

10 d’ag. 2009

Liberazione, 165m A2eV+ (Moles de St. Honorat, Alt Urgell)

**

Al tercer llarg de la via

Enfilem a repetir una de les tantes vies que ha obert en Picazo i cia a la zona (tot i que no he trobat la topo original al bar Massana d'Oliana, si algú la té s'agraeix, idem per la Retiro espiritual). Aquesta es troba a l'agulla del Centinella dels Tres Ponts. L'escalada és molt assequible i ben equipada, amb només alguns trams on allunyen les assegurances amb el III i IV grau. Excepte als dos primers llargs d'artificial, a la resta de la via la roca sorprèn per bona, on sempre cal parar compte amb algun "bolo" però en general és franca i adherent.


Durant el camí d'aproximació amb l'itinerari marcat i escalant l'L3


Al penúltim llarg i arribant al cim amb les roques del Corb al fons. A l'esquerra destaca l'agulla del Corb per on passa l'Anasazi i l'atractiva agulla... Geomètrica! després descobrim que hi passa una via, quan ja començavem a barrinar.. i no és per menys, d'un esperó tan perfecte.

Excepte els dos primers llargs d'artificial acrobàtic (es poden enllaçar), a la resta de la via l'escalada és molt àgil, ja que només cou a passos puntuals de panxa i que trobarem ben protegits (excepte el tram d'inici de l'últim llarg, on toca escalar entre les dues primeres expansions).

De material passarem amb cintes, estrep, i algun alien (vermell) o friend petit per la sortida d'artificial del primer llarg (opcional).

Al blog de l'Alt Urgell trobareu tota la info del lloc i la topo de la via. Només afegir que la darrera reunió la vam muntar sobre una savina ja bastant tocadeta, no estaria de més expensionar. I que sobre el descens, fem un primer ràpel plomat (també d'una savina prou justa) per baixar per la canal E, on passarem amb un segon ràpel de 30m per una rampa terrosa sense necessitat de fer anar les dues cordes.


Al ràpel del cim, amb el gegantí pont de roca natural de l'agulla dels Tres Ponts per on hi passa l'Aresta idíl.lica


Arribant al coll de Mu, amb l'esperó del coll per on hi passa la via del mateix nom d'en Joan Vidal. I topos de l'Aresta idíl.lica i de la Paralepídedo de l'agulla Geomètrica

Activitatmoltbenfetaidesfeta amb en XescoMas el 9/08/09 i unes tronades que ja no arribaran en tot el dia.. de rasquilló.

9 comentaris:

indi ha dit...

El tercer llarg surt en lliure i no deu pasar de V+ aprox., veig que li heu agafat afició a aquest bonic rácó.

edunz ha dit...

el lloc és sorprenent, amb ombra/sol matins i/o tardes.. luxe de país el nostre. I mentre no s'arreglin les pistes quedarà prou solitari i tranquil, tot i que sembla que la circular fent el cabra pel coll de mu està dins de circuits comercials de 4x4 i quan no són cotxes són quads o motos.. els temps que corren. Aquest dia anàvem molt per feina que teniem les tronades al clatell!

Gatsaule ha dit...

Veig que estàs convertint el blog en un repertori de ressenyes de vies oblidades... Bona feina!

edunz ha dit...

merci. Algunes d'elles injustament oblidades!

Gatsaule ha dit...

A veure si a la tardor trobo company per tornar-hi, a aquesta zona. Però cada vegada em costa més!

edunz ha dit...

ningú en pot sortir decepcionat d'un racó tan especial

www.placeresdemontana.blogpot.com ha dit...

Recuerdo que al abrir la vía saltaban bolos por todos lados, seguro que a medida que se repita ira mejorando, para los amantes de Sant Honorat recomiendo la vía del "ESPERO DEL COLL MU" recorre el estético espolón de la Roca Llarga

www.placeresdemontana.blogpot.com ha dit...

Perdón me refería a la vía "ANASAZI"

edunz ha dit...

bones Rodri, merci i bona feina, la roca desmereix però la ruta està molt ben trobada i amb el pas de cordades anirà millorant..