Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

12 de des. 2010

L'Agulla del Trident (Collegats, Pallars Jussà-Sobirà)

**


Amb l'evident accés des de l'aparcament de la Figuereta, L'agulla del Trident et dóna la benvinguda a l'entrada del congost de Collegats, un perfecte desordre vertical de sobretot conglomerat - molt sovint excel.lent - on el calcari també s'hi escola. Una bona convinatòria són la clàssica xemeneia pallars, oberta al 79 pel Ramón Caballé i el Xaví Samsó i reequipada amb bolts i, rapelant la paret, l'Albert Ibáñez, oberta per ell, el Karki Requena, i acabada pel César Hurtado i el J. Sabater al 92. Dos itineraris verticals i ràpids que ens deixeran servits per obrir gana.


En vermell la XP i en groc l'AI

Ambdues vies estan equipades, però per la xemenia els aliens poden anar bé per reforçar algun pas (ull entre la tercera i quarta xapa). S'ha d'estar atent també al flanqueig del segon llarg i a dretes i no continuar per la variant integral xeroqui (6a+) que continua xemeneia amunt. Ombreta al canvi d'esperó si ens hi posem tard. A l'AI al primer llarg hi ha un espit xafat entre la 4arta i 5è xapa que et regala una bona excusió.

XP: 110m V+ (V+, V, IV+) / AI: 85m 6b (6a, 6b, V+, V+)


Dia de visites i altres històries, treiem al nas al mediaval Castell de Mur, enlairat sobre la conca de Tremp i on deixar penjar els peus i perdre la mirada, i l'imaginació, dels temps feudals i les terres de combat... hi ha horaris de visita, també de la canònica de Sta. Maria del Mur, amb una reproducció de les pintures originals que ara són als llunyans EE.UU... quines paradoxes a hores d'ara.

(Fotos:XescoMas&EduPlanas)