Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

22 d’abr. 2011

Cara SE del Fontblanca (Andorra)

*

La vessant SE i el raig d'aigua de la font Blanca.

Poca neu a les valls d'Ordino Arcalís i dia rúfol.....

Enfilo a mirar-me d'aprop la vessant SE de la Fontblanca per on les traces i caben, però no a primer cop d'ull. Meteo capritxosa, un caputxí no enunciat que es manté estona no em deixa trobar el pas, dret, fins al cim. La boira no em deixa trobar ni l'aresta cimera tot i quedar-m'hi allà mateix desviat de la línia vertical per la canal de Fonblanca tal com vaig. Bonanova, per allà on hi ha la font Blanca, es connecten el tram superior amb l'inferior i es passa esquiant. Queda pendent traçar al tram superior.

La tornada la faig desmuntant camí, creuant la base de la canal carnissera i prenent l'aresta cimera del Besalí fins la portella del mateix nom des d'on baixo pel dret fins a l'aparcament del Puntal, al Sorteny, punt d'inici. Aquesta baixada quasi no té fresa però és evident, pas natural i fitat (!). Amb o sense neu, una bonica circular i prou llarga, d'unes valls on les perdres estan carregades d'històries i la primavera ja ha esborrat el blanc de l'hivern....

Itinerari de la bonica circular de l'Estanyó i Serrera, i la gran fita a l'aresta del Besalí amb la canal cebollera de la Serrera al fons.



Diadeapeuquestàtotmoltpelatel21d'abril2011

1 comentari:

molimolano ha dit...

La primavera per a mi és la millor època, té tots els ingredients.
Salut