Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

27 de set. 2011

Directa del pagès (Serrat Alt, Puntals d'Àger) 210m 6aA1

**
...brrr... 6b, 6a+A1, V+A2, o serà A1+ i no arriba a A2?... MDsup o EDinf?......


el dia que vam passejar-nos per la - ara al cantó d'aquesta - dolça i agradable Els ocells de Nylon, ja ens van invitar a seguir amb la rumbeta d'aquesta via propera. El Serrat Alt que és refugi de tranquil.liat i aventura reviu, i a banda d'aquesta, també a la dreta n'hem vist un parell que no hem acabat d'ubicar, abans de la Cabernet.

Via clàssica de nassos. Traçat clàssic, lògic, evident i directa a per la punta del trident lliure. Un final aèri preciós prenent el bastió final. El dibuix de la topo a vegades no és molt exacte, però s'interpreta tot molt bé. Equipament just, i necessari. Les R molt ben reforçades i els llargs a posar-hi ganes. Només un apunt i amb la boca petita, potser una expansió de progressió per compensar la roca trencada del penúltim llarg, un xic expo? o m'estic estovant massa. He marcat a la topo un parell de claus que no estaven dibuixats. Graus, clàssics, respectant la graduació del lloc. La via és més exigent del que sembla a primer cop d'ull. I ara va de bò, el 6a+ del penúltim llarg ni l'hem ensumat, ni de primer, ni de segon. Va en serio? L'hem prostituit al nivell de A1+/A2, casc imprescindible. De material, no hem repetit res: tascons, micros i friends fins al 3. Hem clavat una v gran a l'L3 (prescindible), un flor de v gran i universal a l'L4, i un universal a l'L5.

L'accés és evident des de la pista (30'). Trobarem una xapa amb el nom de la via clavada amb un buril a peu de via. El descens, seguirem cap a ponent fins a l'eix de la gran canal i allà seguim les fites i marques blaves (40').

Una proposta intensa d'escalada autèntica. Ull també amb la roca a l'entrada de l'R3. Si la part de dalt fora més compacte, compensaria de sobre els dos primer llargs sinuosos que busquen superar les feixes. Tot i que el primer i el seu pas de 6b o A1 ja et desperta de cop. Felicitats als rumberos per l'estil i les ganes que hi van posant arreu.

A mi el parell d'ous per acabar de sortir-ne victoriós se m'han encongit i ens hem intercanviat els dos últims llargs per deixar descansar un pelet el coco. Com mola anar de la mà d'un mestre "gros" que sap de recursos; allà on no arribis amb lliure tira d'artifo i, no hi ha roca dolenta, sino escaladors no prou bons. Ben mirat, és un encert que la topo escrigui "roca trencada". Si és dolenta o no, ja depèn de l'escalador.

Activitatvibrantmoltbenfetaidesfetambl'AxelMolesel25/09/11

3 comentaris:

Mingo ha dit...

Felicitats Edu, ja veig que torneu a caminar pel cami recte. Salut crack

Anònim ha dit...

jajajajaajaja!! ei crack's molt bona piada, em fa riure sobretot l'inici! ja dic jo també que a vegades el grau es el de menys!
De vegades i penso i em molaria repetir-la aviat! si que recordo el penultim llarg com el més exigent (Em va tocar a mi) i la roca no convida gaire, crec recordar que sorties de reunió força vertical a protegir amb alguns friens fins a caçar un pitó, bona vibrada, potser amb una xapa com dius l'hi apretariem més valents, jajaja a tenir en compte!
Veig que tot i així es clava molt poc no? el llarg anterior el d'artifo només vareu clavar una peça? crec recordar que calia clavar despres d'una xapa no? el resto amb molts pitons...buf ja no tinc cap! hi hauré d'anar!
Total, moltes felicitats per la repetició! per cert el llarg 3 esta compartit en part per la via Diedre fustrat (crec) que a l'alçada de l'alzina segueix el diedre canal per lesquerra pel mes evident, i entre mes a la dreta de la nostre com per una mena de coveta!
Salut i bones escalades-
Rumba

edunz ha dit...

eo merci Mingo, xo em sembla que a la rectitud encara li falta! ... aquell dia vam (bé, jo segur) concloure que en la involució també hi ha l'evolució! (com escalador esclar)... ara que no tibo tant en lliure practico més l'artifo... no res, consòl barato!

epa rumbero, merci també i jua, rises a part, vibrades guapes.. així les sensacions són més plenes! Nosaltres el penúltim vam sortir per la fissura de la dreta (n'hi ha dos paral.leles) que queda un metre fora de la vertical de la R, xo als 3m vam tornar a la de la vertical, luego passant de segon: segurament millor tirar recta amunt directament (l'Axel ja ho deia), s'assegura potser millor i tot i es caça el clau de forma més neta. Lo de l'expansió és una proposta de cobardes, però potser estalviem algun susto greu. Ah, i al llarg d'artifo, si, només vam clavar a un forat (massa estret per un alien) poc abans d'arribar a la R (que per cert, l'Ae de la topo també pot no aparèixer). A la topo parleu d'un parell de claus, i ja va per aquí.
tens idea de la via amb bolts del 8 (bastants) a l'esquerra de la Cabernet? Això de la Diedre Frustrat ja em lliga.. també des de la vostra penúltima R es podia sortir a l'esquerra per unes plaques amb bona roca i evitar el bastió final de roca trencada.. clar que no hagués estat un final tan estètic.
apa-li i a seguir tibant-li!