Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

8 de febr. 2013

A la Temps de Neu, del Montroig

**


Aquesta és una via petita i que passa discreta a la muralla de la Pala alta, i en canvi amaga un excel.lent segon llarg d'autoprotecció de cap a peus, amb totes les essències de l'escalada del Montroig. Tieso, roca molt bona, obligat i mínim equipament i que tot just ens ajuda a marca itinerari. 




No estem al cas d'aquesta piulada recent, i aparexiem al lloc amb les flotants justes, i sense números grosos. Hi haurem de tornar, perquè aquest cop no escalem l'inici del llarg (fem un bucle per la via del Lluís), una fissura desplomada on gastarem totes les peces groses (aquí repetir un C3 no és mala opció i un 4 també és fàcil que el posem). Per més amunt, algun mitjà repetit també pot anar bé, però és opcional. A banda dels aliens, i els tascons, incloent-ne de petits... i nosaltres que només anàvem amb fins al C2 sense repetir res!?




Apuntar que el 'desplomillo' que marca de V+ la topo, inclou potser algo més de grau i uns bons passos de desplom. Un pèl expo, ja que costa de protegir (alien verd psé psé, tascó difícil de posar en lliure, càmalot lila però a desmà..) ..baja, millor manxar-li i no pensar-s'ho massa. Hi ha un pont de roca de 'consòl' al peu de repissa que no es veu. La roca, molt bona, ull només amb l'entrada a l'R2 amb blocs sanejats.
 

El primer llarg està equipat tot ell, i l'últim sortim per la via del Lluís per seguir amb això de l'autoprotecció i passar de llomades equipades per dalt.


Molt bona opció i prou exigent per arrodonir una visita al lloc, on podem aprofitar les R de les vies vàries per rapelar



ventolera que tot ho pentina, i temps de neu que tot ho deixa de blanc net



escaladaquasifetadeltotimoltbendesfetamblamireia i la muralla de la pala alta que t'amaga del vent ara quan bufa tan fort de nord

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'hem repetida avui i és molt bona. El fisurot d'arrancada L2, V? Hahahahahaha Té una bona apretada.
Per si hi torneu, hem passat amb camalots fins al 3 i joc de tascons. Sense repetir res, però segur que mola portar alguna cosa grandeta repetida.
Apaaa, a tornar-hi a fer-la sencera.
Salut.

edunz ha dit...

haha, si si, bons kintus!! ... merci, no fa res tornar-hi :))