Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

5 de juny 2013

Patxarana, 330m 6a+A1 (o 7a), Tossal de Balinyó (Alt Urgell)

**


Escalem aquesta recent via (2010) com moltes de la sud de roca Narieda, aquella paret que sense ser cap paret és ben farcida de vies que busquen enllaçar plaques i trams de calcari excel.lent entre el jardí vertical de sabines, alzines i un bon reguitzell de plantes i flors de textures diverses. I més després d'una primavera tan ofenosa!



Ens ha semblat possiblement la millor de la paret; la majoria són llargs molt bons i el tram de III/IV+ es pot escalar ensamblat sense cap problema passant el tràmit més ràpid. Tot i així, continua sent una via del Tossal Balinyó que dóna de si el que dóna de si la "paret". Els graus estan colladets, vaja, fins on hem pogut apurar en lliure. 

Hi ha trams d'escalada realment bonics sobre roca de somni. Té poques repeticions i es nota, a veure si s'animen els visitants al lloc i va quedant més repassada. N'adjunto topo que la original que es va deixar al llibre de ressenyes va desaparèixer. La via és la primera de l'esquerra, a l'esquerra de la Cafè copa i puro (info sobre accés al lloc i descens de la paret).





Ràpidaescaladamoltbenfetaidesfetambl'aniol... apurant les escalades al sud d'una primavera que s'ha mantingut fresca fins a les portes de l'estiu

1 comentari:

Anònim ha dit...

A tots aquells amants de les vies clon de narieda sud:aneu a fer la patxarana,ke no te rs a veure amb els postres ,els puros i tota la dieta mediterrania de narieda sud o tossal balinyo!aniol.