Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

7 de juny 2016

..a la GAM de Diables (Montserrat)

***

Escalem aquesta hiper-clàssica i boníssima via de la nord de Montserrat, que sovint no es deixa fer al primer intent ara per un motiu ara per un altre... i és que el compromís de sortir per dalt (o fer una retirada complicada) passat el joc de sostres marquen pauta. Aquest dia amb la calma i sense presa acabem sortint per dalt, gaudint de la "verticualitat" del lloc i el mar de còdols; ..on perdre del tot el nord. 


Uns compis a la veïna CADE..




Poc a afegir a la molta informació de la xarxa, més que la que l'Edu afegirà al seu web. Uns pocs comentaris...
* Millor entrar per la canal vegetada que no per la placa fineta de la dreta equipada amb burils, és finet finet..
* Graus clàssics ben ajustats! a voltes es poden pujar un grau sencer, però bé, aquí ja se sap on vas. El pas més obligat l'hem trobat al quart llarg, ha saltat un clau al final del diedre i toca fer una bona remada amb flotants als peus.. si portem un ganxo petit és molt fàcil de trampejar. El pas desentona - o li he entrat fatal .- i estaria bé reposar-hi el clau.
* El segon llarg sortint del sostre és el més difícil en lliure, però possiblement tot trampejable en A1.
* Nosaltres obviem la role penjada d'aquest llarg i seguim fins al primer bolt de la placa de sortida que està acompanyat de molts burils en prou bon estat.
* La via en conjunt és prou exigent, no menystenir-la a partir de la graduació de les topos..



De material, anàvem amb semàfor d'aliens i càmalots fins al C2, i la plaqueta pel cinquè llarg (a aquest, hi ha un passatge amb expansions velles prou interessant). Si completem el joc de micros o l'acompanyem amb tascons anirem més amples. Al cim hi ha una reunió de dos bolts a la vessant oposada, .. o alternativament a un sabina al llom cap al sud. Tunejo el croquis del Castellet, i queda reflectida part de les anades i tornades de material.. 




Preciosa passejada vertical farcida d'història i històries montserratines. Del tot imprescindible. 







Moltbonicaescaladamoltbenfetaidesfetambl'Edu.. i aquell sabor que deixa la muntanya màgica, que a voltes, continua sobresortint, i sobrevolant, de tot allò que no és important a la vida...

4 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Via boníssima!! Sembla mentida que encara no hi haguessis anat!! Totalment d'acord amb les apreciacions.

edunz ha dit...

si Joan! un dia x calor, l'altre per horaris ronsos, passava el temps... imprescindible!

en Girbén ha dit...

No hi ha millor sanció que el bo regust passats els anys i les dècades: Tros de via! I això ja no ens ho prenen...
Recordo que em va semblar el lloc adient per a provar els "estreps Gam" que m'havia confeccionat. Heus-me sortint del sostre tot proclamant: Veieu, homes de poca fe, com no han petat les meves costures! I és que aquella paret, per ella mateixa, ja convida a ser un punt estrafolari.

edunz ha dit...

el sostre vertiginós, el buit que s'hi fa, el saber que encara queda "fatu" després, .. el mar de còdols que arriba a saturar la mirada de peix... tot hi fa un combinat que posa a prova totes les costures,.. seria esperpèntic perdre-hi els estreps a mig camí! una d'aquelles bones ocasions per posar-hi humor a les situacions difícils... (el darrer recurs que ens queda)

...tenim temes pendents, no se'm passen per alt!