Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

26 d’ag. 2016

A la Directa Anglada Guillemon, N del Calderer (Pedraforca)

***

Via imprescindible malgrat te dues meitats ben diferents, la primera d'escalada vertical i sostinguda, la segona per deixar-se envoltar de la grandiositat d'aquesta vessant nord, que ja havia escalat fa mooolts anys i que aquest cop deixem estar i sortim per la Pany cap al coll de Gat.


Com sempre, arribarem a l'R0 ben desperts, després de la "grimpada" de la piràmide on et jugues una bona galeta. No és cap sobrada encordar-se, a fi de comptes ja arribes amb el material desplegat i és més còmode que no canviar-se allà.Molta info a la xarxa, bones topos aquí, aquí i aquí, aquesta última amb panoràmica de l'aprox, ben útil! (camí de front del refu i seguint les marques blanques... si no flaquegem abans d'hora arribarem a un coll amb una gran pintada que indica Estasen... l'haurem de seguir i pujar pel més evident cap al la piràmide que ja és molt evident). 

L'enllaç amb la Panny passada la feixa de II és molt evident, marxant cap a l'esquerra de l'amfiteatre passat els primers pins (75m des del bolt passat el flanqueig de II, millor saltar-se el bolt i muntar reunió al primer arbre, i d'allà enllaçar amb la Panny fent reunió a un nínxol evident -55m, o muret amunt fins al dos claus a l'esperó -75m, marques vermelles)

Val la pena seguir navegant per l'univers Pedraforca amb el blog llàstima que aturat del refu, i la pàgina mai prou activa del mestre ABC.
Classiquíssimaescaladamoltbenfetaidestafinslafeixambl'Edu... i lo majestuós de la nord