Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

12 d’oct. 2017

Font Ferrera clean, obrint via

***

Dos discretíssimes aportacions al llogaret de Font Ferrera, a la paret del Triangle. Cap de les dues passa del Vè grau del lloc i la dificultat la posa la navegada per plaques de conglomerat no sempre bo del tot no sempre fàcil de protegir del tot. 

 
La Temps que corren aprofita un bonic pany net entre la Via del Joan i la Sac de Gemecs, fins a muntar reunió en la primera de la SdG. Per tal de sortir per dalt, hi torno un altre dia acompanyat per continuar en flanqueig esquerra travessant la Nena sexy fins al diedre de la Clàssica I. Si volem mantenir l'estil net deixarem de xapar fins a 3 espits que et trobes pel camí.


La Pas lliure escala un esperó lliure de xapes a l'esquerra de la Clàssica II i les "esportives", just on acaba la vira de baixada. S'hi ha deixat un clau, i amb tot queda més d'un tram difícil de protegir (floreta de claus, totems triangulats..). Es pot rapelar de la R de la clàssica o sortir per dalt sense fer uns de la reunió.


 
De material, per les dues, aliens, tricams, tòtems fins l'equivalent al C2, C3 opcional per la Tqc, i una flor opcional per la Pll.

 
Escalades petites, senzilles, paret escola dels primers escaladors locals, que ràpidament et portaven a fer les vies "per iniciar-se" i sorties esparverat de la distància de les xapes. Temps que corren i nou material que dóna per nous estils, la il.lusió era trobar alguna línia sense xapar. Trobar un pas lliure, per un territori que ha de ser lliure. 


2 comentaris:

latitud.cat ha dit...

Festival de fotos nano. chapeau.

edunz ha dit...

A l'hora bona del lloc, quan cau el sol. Intensitats... ganes de reprendre el totem plegats!