Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

2 de febr. 2009

El Clot de l'Infern (Busa, Solsonès)



Al segon ràpel de la canal (Foto: EduPlana)

Atenció! la repissa de l'últim ràpel se'ns va desprendre quan escalavem la via per dalt un altre dia. Veure aquí condicions.

ACTUALITZACIÓ MARÇ2012: S'han saenjat els blocs enquestats i a més s'ha afegit un bolt a l'entrada de l'R que facilita l'escalada i el ràpel si es va des de dalt. Tot una mica més arregalt doncs..

Ens arribem al Clot de l'Infern de la presó de Busa (més a l'esquerra de la bonica Shangri-là) amb la idea d'escalar-hi l'exotica via de'n Joan Soler i en Jordi Subirà que recorrer el seu interior. Avui que la boira pixanera ha de donar pas a la pluja, quedarem a cobert. Acabem d'espeleologia per l'avenc a la cerca i captura del frontal que s'hi queda a viure. Ja hi tornarem amb menys aigua i ara que ja sabem el camí d'accés.


Entrada de la cova i rapelant a l'avenc (Foto:EP i XescoMas)

Precissament, just a la dreta de la canal d'accés (fora el Clot) hi ha una nova via oberta resseguint unes fissures verticals i desplomades. A veure si els locals saben apuntar de quina es tracta, no en tenia ni idea i té prou bona pinta.


Dins al Clot a l'esquerra de la via que acaba anant a cercar els blocs de dalt, i sortint de l'avenc (Foto:EP)

Plou, a voltes prou fort. Dins el Clot però tot és sec, serà coses de l'infern.. i pel recorregut de la via no hi baixa aigua.

El racó com tans altres d'aquest paisatge feréstec i autèntic no té desperdici. Llàstima que el bonic corriol d'accés des de Casa Llobeta s'ha convertit amb una pista de treta de fusta (apte per 4x4, hi ha un girador a partir del qual anem a cercar el peu de paret i cap a l'O fins a trobar la canal, 15') i que el minse corriol que ressegueix el peu de paret estigui quasi perdut... testimonis d'un territori on l'ordre ja fa dies que dóna pas a l'autarquia!... això si, a cada 100m un pal indicant la ruta de BTT no fos cas que un ciclista tingués la temptació de deixar la pista i tirar barranc avall! Més vaques i menys cartellets pixamandúrries!!!


Al primer ràpel de la canal i el bloc de l'entrada de la canal que ens barra el pas i podem escalar per la dreta (III+) (Foto:RafelIrla i EP)

Activitat fetaperaigua amb en Rafel Irla i el Xesco Mas el 31/1/09

12 comentaris:

Anònim ha dit...

hola, no veu trobar una baga i dos mosquetons de seguro,hem van caure deu fer un parell d ´anys quant la vam fer amb el Fleky,i jo crec que deuent estar per a peu del clot,i no crec que sigui una via gaire repetida,mes aviat es de aquelles que dien per a coleccionistes oasiduos a la zona.salud.

Anònim ha dit...

Ei Aniol, com estas? Veig que no ets pas el novell que va acompanyar-me a la Lleida si ja obres vies, jejeje!!!! Vejam aquesta ressenya que sino no la podrem repetir. Dóna records al Fleki.
Edu, crec que la millor aprox pel Clot de L'Infern es anar des del cim i rapelar la via, ah! La via també és d'un bon amic, en Jordi Subirà tot i que la idea va ser d'en Joan.

Fins aviat.

Anònim ha dit...

Per cert! Sóc en Lluís Parcerisa

edunz ha dit...

hola Aniol, no vam trobar res, un cop a l'avenc vam recorrer tot el fons a la cerca d'alguna resta arqueològica i l'únic que vam trobar va ser una llauna de coca-cola! d'aquí molts anys, algú hi trobarà la llauna i un frontal, bagues i mosquetons i ja podran dir que algú hi va viure!

Merci Lluís, no vam anar per dalt perquè com havia de ploure preferíem poder sortir per baix quan fos el cas. Ok amb el tema d'en Jordi, se m'ha passat. Per cert, saps res de la via que dic? és just a la dreta de l'entrada de la canal, a pocs metres del bloc que dic que s'ha d'escalar. S'hi veu un bagueto, i expansions. La primera R és visible i la continuació de l'L2 també. Sempre per l'exterior.

Ah! respecte a rapelar-la, els rapels són fàcils de trobar? o has de fer servir un arbre allà on hi ha la pintada del dimoni?

salut!

edunz ha dit...

Aniol, ara no em queda clar si vau repetir la via de'n Joan i en Jordi i vosaltres vau obrir la que hi ha a l'exterior...

Anònim ha dit...

dues apreciacions, la primera es que no he obert cap via,la del clot la vem repetir,i la de la dreta hem sona que algu men va parlar,ja li demanare al Medina o al Fleky i us dire el que .
I la segona es que certament ja no soc aquell escalador novell que es va fotre una castanya al rapel de la xubascos per que el company no hem va avisar que la corda era curta,jejeje.

Anònim ha dit...

jejeje!!!! Ei que aquest no vai ser jo jejeje!!!!!
A carai pensava que la vau obrir valtres, weno ja ens informaràs, jo no en tenia ni idea d'aquesta via, i quantes més n'hi deu haver??
El rapel inicial s'ha de buscar en un boix més enllà del dimoni dibuixat. El dimoni marca l'avenc, doncs el boix està més a l'exterior de l'escletxa. Costa una mica de trobar.

Lluís Parce

edunz ha dit...

merci!

(la nova via té pinta de porta l'inconfussible segell medina i cia)

Anònim ha dit...

un ocellet ma dit que no vas pas gaire desencaminat ,pero se hauria de confirmar.salud ,sol, i bones escalades Edu i Parsa.

Anònim ha dit...

En semble que la via de la dreta es del Joan Medina emba dir que li faltaba l'ultim llarc mol descompost per cert recors atots els climbers del Solsonès .
Xuxe

edunz ha dit...

merci Xuxe!
al tota la colla de cardonins ens els vam trobar aquest dissabte a st. llorenç de montagi i ja em va posar al dia de la via, amb un primer llarg i part del segon maco però que després li segueix roca molt dolenta.
et truco i quedem un dia ara que em diuen que estàs amb el "mono"! cuida't

edunz ha dit...

ATENCIÓ, HI HA UNA PIULADA AL BLOG DEL DIA QUE VAM ESCALAR LA VIA PER DALT.

SE'NS VA DESPRENDRE LA REPISSA DE L'ÚLTIM RÀPEL I LA COSA HA QUEDAT BASTANT PERILLOSA. CALDRIA BAIXAR AMB UNA POTA DE CABRA I TIRAR-HO TOT AVALL O ENS ARRISQUEM A POSAR-NOS-HO PER BARRET