Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

10 de febr. 2010

Pessigolla al Port del Comte i estat de la neu

*

El Clot de la Vall i el llom del Pedró dels Quatre Batlles al fons

Volta curta al massís sempre a la vesant sud. S'hi han vestit 30cm de neu nova, seca, només modificada pel vent fort que constant bufa des d'ahir. Només es manté solta a llocs arrecerats, a totes les cotes. On li toca el vent, en forma una capa dura (tipus crosta) difícil d'esquiar. On bufa més fort, s'emporta la neu nova.




Cornises dins el bosc! com explica en Munter en el seu llibre 3x3 Avalanchas.. si el bosc és prou obert com per passar-hi esquiant és suceptible a formar-s'hi allaus..

Fa respecte. T'ho mires, el vent, el fred, i la neu a tota velocitat formant plaques, a totes les cotes... hi ha dies que fa més respecte que altres. A evitar els llocs més sensibles amb entrades de NW al massís; Clot de la Vall, Costa Dreta, cara sud del Pedró.... els propers dies.



Pujant i descens del Vulturó on el vent ja ha format plaques d'un pam... i neu solta als llocs arracerats

Activitat feta el 10/02/10 (Fotos:EduPlana)

2 comentaris:

lluís ha dit...

Quin hivern més complicat que estem patint. Nevades, ventades, fred intens ... pràcticament no saps on ficar-te sense assumir un risc excessiu. Bé, potser cal aprendre a gaudir amb tranquil·litat d'aquests llocs més propers.

edunz ha dit...

si és un any difícil, quasi totes les nevades amb el mateix patró de nw, i no tenim un anticicló de més de 2 dies des de .. finals de novembre? és la muntanya la que marca el ritme... i menys mal oi?