Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

11 de nov. 2010

Al Lolo pass de les Rocky Mountains (EE.UU)

***


aterro.....................



....tot just per prendre el vol altre cop.

D'un "tour periplé" visitant els boscos dels Estats Units i tot allò que hi fan, desfan, han remenat, miren de resoldre. Continent jove i terreny d'assaig, de lo millor, i de lo pitjor. Tot en un. Amb la coincidència d'enganxar la primera nevada important que emblanquina les Rocky Mountains, i fa treure els esquís als més primerencs.... la temporada ja està encetada.

I la visita en blanc a la cerca del white room, obligada, espera el seu torn.



Algunes imatges del Lolo pass, el coll entre l'estat de Montana i Idaho que va servir d'entrada al descobriment dels blancs, dels territoris del llunyà oest. En aquell apoteòsic viatge del Lewis i en Clark, al 1805.






camí dels Hot springs a les Bitteroot mountains a tocar del clearwatter river on l'expedició es va refugiar bloquejats pel rigorós hivern d'Idaho, amb temperatures que arriben als -40ºC... moribunds, nadius de la tribu dels Nez Perce els van trobar, i gràcies amb ells van sobreviure, i poder continuar el viatge... paradoxes, quan l'arribada dels blancs fou l'inici del final dels nadius americans i de tantes altres coses d'un territori grandiós que troba a les wilderness com aquesta un referent del com era tot abans....


I alguns temes pràctics per un viatge cap allà:
* Tot és molt fàcil. Una visa a mà, i a gaudir-ho fins on els calers i/o el temps donin de si. Ara el canvi de moneda juga a favor. Impossible no engreixar-se.

(Fotos:EduPlana Oct.2010)

3 comentaris:

Mingo ha dit...

Uauuu ara entenc pq estaves tan callat. Això és molt guapo, ehhh.
Enhorabona

Gatsaule ha dit...

Sembla que aquest país també t'ha agradat....

edunz ha dit...

eo merci. Molt interessant tot plegat. I invita a pensar, sobre la relació entre l'ésser humà i la natura. I l'invent de la conservació separada de la gestió! un luxe de continent "jove"... on els contrastos, si cap, encara són més frepants.