Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

30 de des. 2010

Circular Tuc del Montanyó d'Arreu - Tuc de la Cigalera, MBEA S4 (Val l'Aran)

**

Baixant del llom del Tuc de la Cigalera, empetitit per la cara N dels Pics de Basseiro

Curta, intensa i circular sortida des del port de la Bonaigua, amb múltiples opcions per arrodonir la jornada o escurçar-la. Enfilem per la vall que mena a la collada del Montanyó, ben arrambats i fent dracera per allà on evitem els esquiadors remuntats que baixen del cadira del Tuc dera Llança. Superat aquest tràngol des de la collada seguim l'aresta fàcil fins al Muntanyó. Nosaltres en un bony tipus avantcim saltem a la vessant SE que esquiem al gust fins a la collada altre cop. D'allà enfilo al Tuc de la Cigalera per baixar un estètic i pronunciat llom orientat a l'E (35-45º, molta cura amb l'estabilitat del mantell). Ens retrobem, i seguim baixant per la vall que per la bassa de Boscàs ens torna a la carretera. Compte de la bassa en avall ja que s'ha de trobar el pas fàcil entre pendents que queden penjades entre ressalts rocosos. Un cop a la carretara, fem dit per recuperar el cotxe.


L'itinerari seguit (vermell pujada, blau descens) i en groc altres opcions. Arrivant a l'avantcim del Muntanyó amb el llom orientat a l'E del Tuc de la Cigalera ben definit passat el coll.

La jornada es pot arrodonir baixant des del Muntanyó per una franca pala fins a l'Estany Pudo. El descens del Tuc de la Cigalera pel llom fins a l'aparcament - que era la idea original - està ben ventat i sense neu.


Enfilant cap a la collada amb l'Aran i el rei Aneto que treu el cap per damunt de tots plegats

Sobre l'estat de la neu, la banda de Bonaigua té els lloms molt ventats, però la resta molt bé. Mantell estable entre E-S-O, amb les orientacions E/SE i SO/O on trobem la millor neu primavera. En sud ja ben transformada per la manca de fred en alçada d'aquests dies i quan li toca bé el sol.










Poc abans del flanqueig penjat per sobre la bassa de Boscàs. Un cop passada aquesta haurem de trobar el pas cap a l'esquerra.

i bon any nou!

Activitatmoltbenfetaidesfeta amb l'AniolV, l'AndreuG., i l'Albert el 29/12/10
(Fotos:Col.EduPlana)

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bona neu, bona roca i millor any!

Comitè intercentres ha dit...

Molt xules les fotos i el relat!!! Bon any fiera!!!
Albert

edunz ha dit...

EO merci! que les neus i noves parets arribin, amb tots els desitjos boníssims!