Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

17 de des. 2012

tocat els ous a l'Ou com balla, i l'Alta Fidelitat (Serrat de les Garrigoses, Montserrat)

**


Treiem el nas a l'Ou com balla, una via segons la guia de la sud signat per l'ABC de l'escalada com a recomanable i repetida. Devia ser en els seus origens i abans de l'autopista que és ara l'Aranya, perquè la jardineria vertical comença a ser generosa. El tema és que ja fa més d'un any que al peu de via hi ha un despreniment molt gran, i el que no queda clar en el tetris d'aquest pany de paret és de quina part de la via han caigut els armaris. 

L'escalador amb l'ou a l'esquerra, i des de dalt amb el despreniment al peu de via (Foto dreta:EduG)

La qüestió és que el primer llarg, des de la primera feixa, has de passar de puntetes pel cantó d'uns rocs que s'aguanten perquè si.. l'ou? i el més entretingut, l'entrada a la R, on no se si ja era així o són coses del despreniment, et quedes sense mans sobre terreny descompost.. solució a l'estil d'aventura: flanquejar a la dreta i escalar, .. sense errar-la per no fer un pèndol interessant. En aquest punt un bon clau i única assegurança d'aquest llarg (55m) que es pot reforçar molt bé amb un C.25, ens protegeix la jugada però no ens evita el superpèndol que només es podria arreglar amb una expansió (uis!).


Després de suar la cansalada per arribar a la R i de treure el nas al següent llarg decidim tirar avall per tornar-hi amb més temps, i arsenal. Aprofitem un sospitós ràpel que ja està muntat. 

Algú ha tirat amunt i saps el que hi ha i si aquests llargs estan més o menys tocats amb el despreniment de com eren en origen? l'entrada a l'R ho sembla bastant, de tocada...

Cordades amigues i veïnes que s'aglomeren a l'Aranya

Omplim el que queda de dia amb l'escalada de l'Alta fidelitat, una vieta senzilla i ràpida (4 llargs) que va agafant bons panys malgrat feixes i jardins. Un pèl sobrequipada amb bones fissures al cantó, i en canvi algun pas de placa ben obligat, i trams sense protecció a tirades fàcils.




 (Fotos:EG)

(Fotos:EG)


Activitatmigfetaperferalgunacosetadesprésimoltbendesfetesambl'eduard i un dia netíssim on la mar semblava que es podia tocar amb la punta dels dits.. .

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui hem fet els 5 primers llargs de la via i sense més problemes que l'escassedat d'assegurances i alguna que altra pedra ballant...

edunz ha dit...

eo, merci per la info!