Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

29 d’abr. 2013

A la canal Carnissera de la Fontblanca (Andorra)

**
amb el groc del pol.len que porta aquests dies el vent

Molt bona esquiada encara amb les llums i les neus de la setmana passada quan el sol i el bon temps existia i tot era estable i dins els horaris s'esquiava sobre una cremeta tres delícies perfecte. Fabulós estat de la canal Carnissera de cap a peus. L'únic punt, unes traces de dos que han pujat i baixat per la mateixa :)

Neu continua (a baix justejant) des de l'aparcament i pujada pel camí normal del riu del Comís Vell fins al cim, canal, i circular de tornada pel coll a la dreta del Besalí

El Fangasses, amb els seu descens trempat al dente

Carenes i llomades que miren al NO ja sense neu (Basalí i part important de la part dreta del llom de la Fontblanca). Les nevades d'aquests dies ho taparan tot. I espectacular fractura que talla tota la capçalera de la vessant SE poc abans del coll (foto a sota), per on vam passar fa un parell de dies. Aquesta quedarà ben tapada amb les nevades recents, ull!



El pic d'Arcalis, just a la llomada,.. i nous descensos que s'endevinen...
 

Una pena el parell d'estels de més que ja il·luminen les nits dels Pirineus o encatifen els pradells ara que la neu marxa, muntanya avall. De les mateixes muntanyes, que també mosseguen.

4 comentaris:

molimolano ha dit...

Vaja bon repàs al Fontblanca, deures fets per partida doble, SE i carnissera, i quina foto més guapa de traça perfecta, és nota que hi ha nivell!

edunz ha dit...

merci Montse! saps la il.lusió que em feina la SE, és una esquiada increïble. La boira s'hi va ficar per que hi tornem :)... per cert, hi ha una línia molt alpina agafant un corredor a la dreta i arribant al cim per la carena E, si un dia us animeu, us hi acompanyo!

freeride ha dit...

La foto dels nous descensos que s'endevinen.... cap a quina banda és? :-)

edunz ha dit...

vist! ha de ser la part dreta de l'olla de Soulcén, al nord del port de Rumaset, potser el cim que dóna nom al coll. Accessible des del port de Rat si hi ha ganes d'acumular metres. et dic si hi trec el nas aviat!