Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

20 de set. 2013

a l'Olga Frontera (La Noguera)

**

Escalem aquesta bonica via de la que hi ha molta info on line, de tots els gustos i matisos. La via en general agrada o agrada molt, i també alguns la troben expo!? A mi em sembla una bona línia trobada en un racó ben especial. Només és una llàstima els parabolts afegits pels oberturistes ara fa uns no gaires anys. Ja l'havia escalada quan només tenia els espits i no li feia falta res més. Mala tendència aquesta d'afegir més assegurances de les originals o moure-les de lloc en els reequipaments i modificar el compromís de l'escalada,...em motiu de la seguretat, de que la via es faci més, de... ???¿¿¿  el resultat sempre són sensacions robades! De la "propietat" de l'oberturista al llegat del col.lectiu no hi ha una posició comuna.

Aquí una topo amb el tema com estava originalment (manca marcar-li alguna expansió a l'L3?)


Un bon al.licient pot ser repetir-la sense fer us de les expansions! la preciosa placa fissurada del tercer llarg dóna bon joc si portem peces petites i anem trobam el lloc, sovint en cantells fissurats horitzontals. L'R3 queda penjada, penses estranyament, però té el seu sentit per refugiar-se de la caiguda de rocs que canalitza el diedret de l'L4, si més no quan es devia obrir. Hi ha una sortida d'R neta al cinquè llarg però és fàcil i es deixa assegurar molt bé amb un alien verd.


El rapel de baixada ara es troba molt bé, a uns 7m per sota l'aresta en vertical al cantó oposat d'on hem escalat (destrepe de I) penjat d'una savina Té 40m! diria que el que vam fer nosaltres fa anys estava a un altre lloc i tenia menys metres.. 
 
Bona escalada a un racó on el silenci irromp amb roca de formes sorprenents. 



EscaldamoltbenfetaidesfetamblAierim apurant un estiuet que vol quedar-se uns dies més...