Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

21 d’oct. 2014

Siete muelles o Diedre dels desconeguts, 250m 6a (Canalda)

**


Bona escalada canaldera si no li donem massa importància al polsim i els trams vegetats que ens acompanyen a la part superior del diedre. En canvi, el traçat directa i tan evident des del terra ho compensa. No és per tenir-la a la llista de les deu millors però tampoc relegada als col.leccionistes. En vam sortir ben satisfets.


 

Al primer tram que coincideix amb la Fills del Vent està força equipada i és ben ràpida. Al tram del diedre l'escalada es torna més austera, amb varis passatges de formes impossibles i graus que no semblen tampoc possibles. 





Sembla que la via original fa els dos primers llargs més serpentejats que les variants directes de quan es va obrir la Fills del vent, aquí, s'explica més cosa de si l'obertura va ser d'uns o altres, .. jo ja no recordo la versió que em van explicar. 







Aquesta via si es fes més el diedre superior guanyaria, ara la vegetació recupera el seu lloc ràpidament. Ull amb l'estat de les expansions de les reunions.. no seria mala idea reforçar algun enclavatge (un se'ns ha quedat a la mà). En l'últim llarg nosaltres hem sortit pel diedre desplomat que marca el pont de roca (difícil) però sembla que es pot fer un "bucle" per la dreta i et trobes una expansió segons he vist al croquis de la Tabú. Ho he deixat marcat a la topo malgrat nosaltres no ens hi vam fixar.

La via no és exposada, però si dureta i toca escalar amb les assegurances flotants.




BonaescaladacanalderamoltbenfetaidesfetamblaTxellielJordi...amb un sol d'estiu enmig de la tardor que tot ho aplana, fins i tot la vertical.

8 comentaris:

Parce ha dit...

Ei Edu. Així pel que dius, la part superior (la del diedre propiament dita) continua estant amb burils, oi? Com que els desconeguts van dir que l'havien restaurat no sabia com havia quedat.

Potser si que li haurem d'anar a posar algun parabolt a les reunions.

Apa cuidat.

Parce

edunz ha dit...

Hola Lluís,
jo dels comentaris del teu post he entès que van restaurar la via fins a la placa charter, només els primers llargs originals. En tot cas del diedre en amunt és un rosari d'espits, cargols d'expansió (??, no se exactament com s'ha de dir, el que no porten camisa) i potser si que algun burí. .. Per mi només calia reforçar l'R5 (la que menys) 6 i 7 amb una expansió nova.

crec que és una línia prou maca però això si, necessita repeticions per que quedi més elegant

salut!

edunz ha dit...

x cert, el vuité llarg, recordes si t'has de trobar una expansió sortint de l'R o es fa pel diedre desplomat (pont de roca dubtós) com vam fer nosaltres? al croquis de la Tabú de l'Armand i també del teu blog pinta bastant clar una assegurança damunt l'R i no vam tirar per allà quasi com qui diu per com teníem les cordres passadades..

i quina pinta l'antorxa de la Tabú, buf!

Anònim ha dit...

Crec recordar que era Siete muelles el nom de la via
Ricard

edunz ha dit...

Tens raó! Merci x l'apunt, s'ha de canviar

Anònim ha dit...

Bones,


a la part de dalt es poden evitar els últims diedres xungos pujant per les panxes i seguint els espits que van posar per la Siete Muelles.
No recordo bé (per variar...), a partir d'on es troben...
Només recordo que quan vam fer la Tabú vam sortir per les panxes, que era més fàcil i estava assegurat, que no pas els diedres...
És estrany que no els veiéssiu, perquè estan per allà mateix...

AMF

edunz ha dit...

el cert és que seguíem el croquis del llibre que ho posa tot ben enganxat al diedre malgrat en més d'una ocasió ens vam dir que per les panxes semblava més fàcil.. però no hi vam veure res, segurament perquè no ens hi vam fixar prou. I pel mateix liquen i color de la roca que ho mimetitza tot. Merci per la info perquè sembla prou lògic, i en alguna ocasió jo vaig estar ben temptat d'anar-hi malgrat no veure-hi assegurances.. El fet d'anar trobant peces al diedre (entenc per tant col.locades per xuxe i vete) ens feien confirmar que no l'havíem de deixar
..bé, anar resolent més temes!
merci

Parce ha dit...

Ostres. Doncs SÍ que hi hauré de tornar perque no m'hen recordo de res... masses anys o masses vies... ves a saber. Jejeje!!!

Parce