Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

2 de juny 2015

a l'esquerra de la canal del Riart, Busa sud

*

A l'esquerra de la canal s'alça el darrer bastió de roca de la muralla sud, ja molt disminuït per la proximitat del coll que mena al pla i que queda partit per un gran diedre central. S'hi han encabit dues noves vies JV i escalem la que segueix el diedre central. Via pràcticament equipada, nosaltres només fem servir un C2 i un C3 al segon llarg i amb cordes fixes per travessar un parell de jardins.Topos aquí.

Aprofitem la visita per encetar un projecte que busca les pregones fissures del pany central a l'esquerra del diedre, ... continuarà.

Itinerari de la via i a l'esquerra del diedre les fissures del projecte encetat (foto dreta)

EscaladabenfetaidesfetambelLleïr i un nou projecte que arrenca ben dret! 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona ruta,te bona pinta, la fissura esta be i que tal la roca ? Al segon llarg es poden posar més coses ? Busa sempre es incerta, però aquestes vies acostumen a estar ben sanejades.
Carles Cañaveral

edunz ha dit...

Busa cau tant a plom que en seguida provoca vertigen.. un primer llarg poc agraït i insalvable, dóna pas al diedre i placa superior ben bonics.. .la topo recull bé la info de la via i l'abundant equipament d'aquestes vies redueix l'incertesa .. roca ben bona en conjunt. A nosaltres només ens van sobrar flotants però si, se'n poden posar més si cal.
Ara uns pocs metres a l'esquerra s'hi troba el projecte iniciat que va a buscar les fissures de la "fulla" esquerra del diedre (ponts de roca visibles).
Bones escalades!