Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

27 de maig 2015

a la GEEB de la Cadireta del Diable (Montserrat)

**

Magnífica escalada de la que ja hi ha informació a dojo per la xarxa, molt ben restaurada conservant essències i matisos montserratins.. aquest troç de massís que per molt que l'hagis vist mil vegades i des de petit, aconsegueix emocionar a cada visita. Fa pensar en aquells turistes o amics, que els portes al lloc, i el veuen per primera vegada... com s'han de quedar.


 
Poc a afegir a tot el que ja està dit, que es tan, que al final no saps a què fer cas, en allò més bàsic (accés, material i descens). De material ens agafem a aquí, tot i que els tascons no els hem fet anar (semàfor d'aliens i friends fins al C2), i de grau més cap aquí, tot i que a l'Ae del quart llarg hi ha un bon pas de V+ obligat a no ser que tirem d'un "espàrrec" sense cargol, i que el llarg l'hem passat en lliure sense encadenar però, que aquí li posen 6b+/c, ben montserratí en tot cas! això si.. només a l'inici, ..després ben afluixa.



L'accés l'hem fet com diu aquí, tot i que ens ha semblat més solidari pels genolls fer-ho com diu aquí. El que ens ha embolicat una mica és el descens... que quedi clar que un cop al capdamunt de la Cadireta no s'ha acabat l'escalada, cal resseguir la carena dels Flautats que ja el romàntic AGP inclou dins la seva selecció. El primer ràpel el podem evitar si fem el pas emocionant de saltar d'agulla. El segon més del mateix. L'accés al coll abans del Fessolet, ens ha semblat prou delicat, destrepada!? .. nosaltres i a mode d'info per navegants, després de fer el primer rapel em seguit unes cordes fixades als arbres direcció la Mòmia, que ens han baixat per una canal fàcilment i amb alguna embosquinada final ens ha tornat al camí a tocar de l'ermita de Trinitats.




MoltbonaescaladamolbefetaidesfetambelSamu, ... retrobaments de verticals compartides