Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

25 d’ag. 2016

a la Altivi Flunch de la Dent del Cabirol (Pedraforca)

**

La via treu tot el profit de la muralla de la Dent del Cabirol i s'hi combinen totes les escalades del Pedra, de l'adherència i la placa (aquí equipades) a les fissures i el diedre, més un artificial ben aeri. Al buscar-li el pas a la dreta de la clàssica Cerdà Albert queda un inici ben comprimit i de placa forçada, i més a munt la creua per unes plaques novament a cop d'expansió, i molt de postureig que només és cinquè! un bon cinquè si.. Amb tot, resulta un bon itinerari arrodonit pel mur de dalt preciós, fissurat i atlètic, i que et deixa ben servit.

Oberta per C. Albera, M. Antolín i E. López l'agost del 1986.


Topos aquí amb l'equipament actual, i aquí. De material només afegir que si portem el C4 el posarem al darrer llarg. Ull amb la segona reunió, mal ubicada a la vertical dels blocs suspesos que precedeixen el desplom.. si algun d'aquests es mou, l'assegurador és pell, no hi ha més. 



El descens ens emboliquem una mica amb la topo que portàvem: el tema és seguir el darrer llarg fins al collet ple de pins i muntar reunió allà (45m, arbre amb baga). Llavors hem de baixar per la feixa fins a trobar un arbre petit amb bagues i mallon a uns 30m del coll. Recomanable fraccionar el rapel amb dos (trobarem més arbres amb bagues i mallons). Quedem al passadís que ve de la Civís Genís, Guarda,.. i allà podem fer el rapel volat final o baixar a peu cap al camí de l'enforcadura (fresa i fites, evident).




bonaescaladabenbenfetaidesfetambl'Edu, un dia que semblava que tot volés posar-se de l'inrevés per sortir per dalt!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona aquesta Edu! A mi em va agradar molt... pensava que seria més pim-pam del que acaba sent. També podria ser que fos perquè la vam fer per rematar la tarda després de fer l'Angalada-Robbins i ja anàvem un xic cuits de trepar i caminar jejej!

Salut i tàpies!

Marsi

edunz ha dit...

Haha... bona rematada! Q folls, deunido, xapo.. si, és més via del q sembla. En canci, Langrobbns tant terrible com si q sembla?