Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

17 de set. 2016

vIaNoVa! Salvatgines, 60m 6c (Busa sud)

***


Abans d'arribar al coll que mena al pla de Busa van apareixent un reguitzell d'espadats, més o menys esperonats o en placa, de modestíssima alçada i, en canvi, d'una gran raconada. Un petit bosc de roures ha quedat refugiat al peu de via i el seu verd més llaminer li dóna un toc de gràcia. Les històries dels emboscats, i pastors, i caçadors, i ... són a cau d'orella i als morros, si es mira bé. 
El pany més evident és el que es veu des d'una corba tancada a esquerres de la carretera, amb un ben dibuixat diedre amb les ombres del matí... d'aquí en va sortir la ben bonica i sentida Petit Koala. Ara, per completar, si és que cal, la visita, s'acompanyen els dos llargs de la primer amb la Salvatgines, també de dos llargs, tot just uns 100m a la dreta. Vies per l'estil de dificultat i gest, potser aquesta una mica més difícil, per arrodonir la visita amb un 2x1. Ambdues es baixen amb un sol rapel. 

El dia que l'enllestia aprofitem per fer-ne la primera repe amb el valent d'en Lleïr. La passem en lliure que no encadenada.. potser algun plus amunt avall, però va per aquí... bona via!

Moltbonaoberturafetaidesfetambl'ombretadelestardesd'estiu... solitàriescompartides, i amb el fullam verd i ofenós, que tot ho despulla!