Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

2 d’oct. 2016

a la Festa del Paca del Peladet (180m, 6aA1)

**

Ara fa uns dies vam escalar aquesta bona via del Peladet, i que deu ser de les més assequibles del lloc. Apuntar que ens va petar l'argolla d'un clau al primer llarg, a l'inic de l'artifo. S'aguanta per un dels extrems a mode de ganxo i el merlet al clau no queda massa bé que mirar avall... estaria bé reposar-lo, perquè cal estirar-se del clau per ficar una plaqueta al primer buril de l'artifo, i no hi ha res per posar que quedi bé. Vam passar però ben delicadament.
 


Bon itinerari semiequipat amb roca molt bona en conjunt excepte trams de la part superior. Hi ha info per la xarxa i una piulada on line aquí. Menció especial per l'últim llarg, amb un desplom en diedre acrobàtic i a on si que cal parar compte amb la roca, tot i les repeticions vàries. En general anar seguint el material i la lògica i et marca el traçat. L'únic punt on cal estar atents és al tercer llarg, per abandonar el diedre i saltar a l'espero de l'esquerra a la base d'una sabina (el croquis de la guia del Luichy ho marca molt bé, clau visible a la base de l'esperó). Ombra fins a mig matí.

De material es passa bé amb 5 plaquetes, el semàfor d'aliens i un joc fins al C3 (el C4 tb el posaríem a l'últim llarg però prescindible). 

 
 
 
El descens, per conèixer-lo i evitar els ràpels amb la tana del sol el fem caminant per dalt, .. es fa molt llarg!! anem tirant amunt resseguint més o menys el llom sense fresa, llarg llarg... fins a trobar el pas de baixada amb una fita quan aplana; descens desgrimpada amb cura i avall per al tartera difícil de rocs grans. A un punt evident nosaltres hem flanquejat per trobar el camí de peu de paret.



Benbonaescaladamoltbenfetaidesfetambl'Ari i la llum blanca del lloc que tot ho fa transparent!