Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

12 de des. 2016

Circular Manyanet (Cerví-Llena-RaspesRoies), MBES3

***


Al cap d'uns dies tornam a assaltar la gran reserva de blanc fet pols a la cubeta de Manyanet, on es podria aplicar la mateixa mecànica de la pressió de vapor i assumir que una vall tan entaforada ajuda a conservar la neu, que aquest lloc sembla atrapada. El blanc ja s'ha esquerdat una mica, però continua pols seca i tan a gust a les obagues i pales poc exposades. Fins i tot a les cotes més baixes d'aquest fons de vall.
Sortint del Pic de Cerví, amb la pala NO del pic de la Llena al fons 

Aquesta és una circular amb ganes d'endrapar-ho tot que podria formar part de qualsevol selecció d'itineraris selectes dels Pirineus. I si les hores de llum fossin més llargues i també les cames, encara haguéssim fet algun descens més. Amb tot ens surten més de 2mil metres de desnivell, però es que aquesta neu tan bona de baixada no cansa gens, i de pujada no tant.


Arrenquem des de l'aparcament de les pistes i ens "mengem" el peatge de començar foquejant per pistes amb l'avantatge d'arribar ben ràpids al Pic de Cerví, pel coll d'Erta.. primer cim. D'allà fem un descens trepidant a la seva pala NE, a l'obaga del tot aquests dies de sol baix. L'accés a la pala des del cim és aeri i exposat, i demana neus ben estables com les d'aquests dies. 


 Ullant, al fons a l'ombra, la primera baixada del dia, a la NE del Pic de CervíDe front el Cap de Raspes Roies, el darrer cim del dia
 
Un cop al fons de vall remuntem fins al coll de Filià i d'allà per l'estètica aresta llom amb els esquís als peus fins al Pic de la Llena. Descens a NO per pales més o menys trempades al gust i encarats llavors a la base del tercer i darrer cim, del Cap de les Raspes Roies. D'allà, acompanyats ja per la posta de front - que l'anem a buscar - i la lluna al clatell, baixem verticals a pistes per la seva vessant SO, on resseguint l'ombra de la cubeta encara hi trobem pols.


Les nostres traces de la visita anterior amb la lluna que treu el nas, i la Pica de Cerví i la obaga esquiada des de les Raspes Roies 


Una gran jornada excel.lent d'esquí de muntanya, on calen trobar condicions estables que aquests dies hi són, arrodonides per una pols tres delícies i unes traçades que queden ja retingudes de sensacions plenes... i més.Moltbonaesquiadamoltbenfetaidesfetambl'AniolPepZwinggiRogerMelderomaní (crònica que val la pena) .. aquest dia on s'hi fos possible s'aturaria el momentum-às!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt guapa la volta i molt guapes les fotos!!


Aniol

Roger ha dit...

També ets un crack escrivint i fent fotos. Fins aviat Edu.

edunz ha dit...

gran jornada! i una circular ben elegant. La cronica dels pistolers boníssima! repetim aviat!! (de moment sembla que si que vindrà neu)

Pep ha dit...

Buf, per on va caure el lliscament (quarta foto començant pel final)...

Anònim ha dit...

Fijo Pep, ja ho vam comentar no? Hauríem de no pensar-hi tant i deixar-nos hi anar més encara